08 / 07 / 2024

konut zam artışı aralık 2017

konut zam artışı aralık 2017

Konut kira artış oranları Aralık 2017 belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, konuttaki kiracıya yüzde 15,38 artış yapılacak..

Bankalar 3. çeyrekte konut kredilerinde artış bekliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankaların 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmelerine göre 2024 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalışın yerini artışa bırakması bekleniyor. 

Konut fiyat artışı enflasyonun altında kaldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yıldır konut fiyat artışının enflasyonun altında kaldığını, içerisinde bulunduğumuz dönemde alıcı piyasasının oluştuğunu söyledi.

Türkiye kira artışında Avrupa birincisi!

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verileri kapsamında, yüzde 25’lik zam tavanına rağmen Türkiye konut kirası artışında yüzde 125,10 ile Avrupa'da ilk sırada. Macaristan ise yüzde 12,80 artış ile ikinci.

Konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir! Metrekare fiyatı 23 bin TL'yi aştı! 

Konutta küçük şehirlerde büyük kazanç elde ediliyor. Bu illerden ev alanların enflasyonu yendiği belirlendi. İşte konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir... 

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konut kira artışlarında yüzde 25 sınırını kaldırmaya hazırlanan hükümetin vergi artırmanın yolunu aradığını belirtti ve kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa yoksulluğun artacağını söyledi. İşte detaylar...

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

konut zam artışı aralık 2017 Haberi

konut zam artışı aralık 2017

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon oranlarını bugün açıkladı. Enflasyon oranları kapsamında konut kira artış oranları da belli olmuş oldu.

Bilindiği üzere kanunen tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.  Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,02 arttı. 

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,02, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,91 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,30 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,38 artış gösterdi.

Buna göre konut kira artış oranı yüzde 15,38 olarak belirlendi. Aralık...