29 / 04 / 2024

konuta kredi verilmesi

konuta kredi verilmesi

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız bankalar konutun yüzde kaçına kredi verir diye merak ediyorsanız,işte konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusunun yanıtı.

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Akbank tek mesaja 250 bin TL verecek

Şu sıralar kredi arayan vatandaşlar hangi bankadan daha avantajlı kredi alabileceklerini araştırıyorlar. Akbank tarafından vatandaşlara kolay kredi verilmesi hakkında önemli bir duyuru yapıldı.

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Bu kişiler TOKİ'den faizsiz kredi alabilecek!

Milli Mücadele, Kore Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatına katılan Türk vatandaşlarına; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz olarak kredi verilmesi için kanun teklifi verildi.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme kolaylığı!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri ise koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla yapabilecek.

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

Projeden krediyle ev alacaklar dikkat!

Projeden ev almak yakın bir zamanda daha da avantajlı hale geldi. Peki projeden ev alanların neye dikkat etmesi gerekiyor? İnşaat halindeki konuta kredi çıkar mı?

En çok konuta kredi aranıyor!

Konut kredisi faiz oranları, Merkez Bankası'nın peş peşe yaptığı politika faizi indirimleri ile beraber son iki yıldaki en düşük seviyelere ulaştı. İnternetteki araştırmalar en çok konut kredisinin araştırıldığını ortaya koydu...

Vatandaş mevduattaki parasını konuta çevirmeye başladı!

Düşen kredi faizleri konut satışlarına anında yansıdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, konut kredi faizlerinin düşmesiyle konuta artan talebin çok yoğun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Düşük faizle kredi verilmesi lazım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek faizle mücadele etmesine karşın bankaların faiz oranları oldukça yüksek.

konuta kredi verilmesi Haberi

konuta kredi verilmesi

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsunuz. Bu hususta en çok merak edilen sorulardan biri olan konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusu hemen yanıtlayalım.


Konut kredisi uygulamalarında, konutun değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Konut kredisi uygulamalarında evin değerinin yüzde 25'ini kendi bütçenizden vermeniz gerekiyor.



Karar Sayısı: 3980 Karar Tarihi: 16/12/2010

(18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.) 


"1- 01.01.2011 tarihinden itibaren; 


a) Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının % 75, 


b) Ticari gayrimenkul alımı amaçlı kullandırılacak taksitli ticari kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan ticari gayrimenkulün değerine oranının % 50 ile sınırlandırılmasına, sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin...