31 / 07 / 2024

Konuta yatırım yapanlar kaybetmiyor

Konuta yatırım yapanlar kaybetmiyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabından dolar, borsa ve bitcoin yatırımcısının kaybettiğini, arsa ve tarla yatırımcısının her zaman kazandığını açıkladı.

İstanbul’da arazi yatırımı için ilçe ilçe mahalle mahalle fırsat bölgeleri.1 yıl sonra mumla ararsınız

Toprak yatırımı yapanların sayısı geçen yıl rekor seviyeye ulaşırken vatandaş nereye yatırım yapması gerektiğini araştırıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, toprak yatırımı yapmak isteyenler için İstanbul’u işaret ederek ilçeleri mahalle mahalle açıkladı.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Ekonomist Atilla Yeşilada 'Konuta yatırım yapan binlerce kerizin acısı artmasın' dedi! Ev sahiplerinden tepki geldi!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu, söz konusu paylaşıma ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte Yeşilada'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da belli oldu. Peki Mart ayının ilk haftasında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Bu hisselere yatırım yapanlar dikkat! İşte borsada bu hafta yatırımcısını üzen 10 hisse!

Seçimlere üç hafta kala yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisseyi açıkladı. 

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı, ne kadar kazandırdı?

Altını ve doları olanlar ya da borsaya yatırımı yapanlar bu hafta hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Peki bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Konuta yatırım yapanlar kaybetmiyor Haberi

Konuta yatırım yapanlar kaybetmiyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.  Merkez Bankası'nın açıkladığı Türkiye Konut Fiyat Endeksi ise, 2015 Şubat avı itibarıyla konut fiyatlarının yıllık bazda vaizde 9.32 artığını gösterdi. Ekonominin en önemli kalemlerinden inşaat sektöründe açıklanan son veriler, 'balon' söylentilerini de boşa çıkardı. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ongun; yatırımcıların, 2000'li yıllardan beri "döviz, altın, borsa ve diğer piyasa argümanlarının fazlasıyla iniş çıkışlar yaşadığını" gördüğünü, buna karşılık gayrimenkulun her zaman en güvenli liman olduğunu ve yatırımcısını yarı yolda bırakmadığını söyledi. Öngün, şöyle devanı etti: "Düşük faizle yüksek vade oranı, esnek ödeme planları gibi etmenler satışları yukarı çekti. Yabancıların Türkiye'ye her geçen gün artan ilgisi,...