02 / 05 / 2024

konutlarda deprem sigortası

konutlarda deprem sigortası

Deprem kuşağında yer alan ve birçok bölgesi 7 şiddetinin üzerinde deprem üretme riski bulunan Türkiye'de, 17 milyon 661 bin 690 konuttan 10 milyon 921 bin 302'si depreme karşı sigortasız.

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem konutlarının yapımları hızla sürüyor. 897 adet deprem konutunun teslimi bu ayın sonunda yapılacak. Peki diğer konutlarda son durum ne? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Kiralık ve satılık konutlarda deprem ‘oyunu’! Federasyon başkanından peş peşe açıklamalar!

Depremlerin ardından yüksek ev kiraları iyice artarken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu 10 bin TL’nin altında ev bulmanın zorlaştığını söylüyor.

Milyonluk lüks konutlarda deprem şoku: Bedeli istenip tazminat davası açılabilir!

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni yapılan ve milyon liralara satılan lüks rezidanslarda da büyük hasarlar oluştu. Uzmanlar müteahhittin kusuru ve ayıbı olması halinde bedel talebi ve tazminatın gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Kentsel dönüşüm için ilk krediyi İş Bankası aldı!

Türkiye İş Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası (AYB) arasında, konutlarda deprem güvenliği ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla 200 milyon euro tutarında teminatlı kredi sözleşmesi imzalandı...

İş Bankası ile AYB 200 milyon euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı!

Türkiye İş Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası ( AYB ) arasında; konutlarda deprem güvenliği ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla 200 milyon euro tutarında kredi sözleşmesi imzalandı.

Şerif Yılmaz: Kentsel dönüşümle dayanıklı konutlarda yaşama imkanına kavuştuk!

Yılmaz, "Kentsel dönüşüm ile de depreme dayanıklı konutlarda yaşama imkanına kavuşmaya başladık. Deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası oluşan kayıplarda en büyük eksikliğimiz eğitimdir." dedi.

Kartal'da deprem dönüşüm uygulaması yapıldı!

Kartal Belediyesi, " Deprem Kentsel-Yerinde Dönüşüm " çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Yıkım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi...

823 bin inşaat izninin sırrı, zorunlu deprem testini yaptırmamak!

Şehircilik Bakanlığı müfettişleri geçen yıl alınan 823 bin inşaat izninin sırrını çözdü: 2011de zorunlu yapılan deprem testini yaptırmaktan kurtulmak!

Uzmanlar: İstanbul'daki deprem önlemleri halen çok zayıf!

Van'daki acı sonrası 'yine' gözler İstanbul'da. Uzmanlara göre ildeki konutlarda deprem önlemleri halen çok zayıf. Vandaki yıkımın ardından Türkiye yeniden deprem gündemi ile yatıp kalkarken söz yeniden dönüp dolaşıp efsanevi olası İstanbul depremine geld

konutlarda deprem sigortası Haberi

konutlarda deprem sigortası

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye'de 17 milyon 661 bin 690 konut bulunuyor. Mevcut konutların 6 milyon 740 bin 388'i için zorunlu deprem sigortası yaptırılırken, 10 milyon 921 bin 302'sinin sigortası yok. Rakamlara göre, her 3 konutun 2'sinin depreme karşı sigortalanmadığı ortaya çıkıyor.


Birinci derece deprem bölgesinde yer alan ve 1999'da 7,4'le sarsılan Marmara Bölgesi'nde, 6 milyon 14 bin 550 konutun 2 milyon 849 bin 810'unda zorunlu deprem sigortası bulunuyor.


Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yer alan Karadeniz Bölgesi'nde 1 milyon 693 bin 780 konuttan 513 bin 440'ı depreme karşı sigortalandı. Büyük depremlerin yaşandığı Van, Erzincan ve Elazığ'ın bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde de 777 bin 20 konuttan 216 bin 514'ünün deprem sigortası yaptırıldı.


İstanbul'daki 3 milyon 682 bin 450...