15 / 05 / 2024

konutların niteliği

konutların niteliği

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Deprem konutlarının teslimleri iki, üç ay içinde başlayacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, depremden etkilenen illerdeki konutların teslimlerinin iki üç ay içinde başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Alya 4 Mevsim'de konutların yüzde 35'i satıldı! Metrekare fiyatları 30 bin TL'den başlıyor! 

BOSS4 Gayrimenkul imzasıyla Esenyurt'ta yükselen Alya 4 Mevsim'de konutların yüzde 35'i satıldı. 2 bloğun inşaatının tamamlandığı projede erken teslim hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Markalı konutların yüzde 9.91'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. Peki açıklanan sonuçlara göre Eylül 2021'de konut sektöründe neler oldu? Konut fiyatları nasıl değişti? En çok hangi tip konutlar satıldı? Markalı konutların ne kadarı yabancılara satıldı?

konutların niteliği Haberi

konutların niteliği

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve 20 Milletvekili tarafından Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilerek alınması için önerge hazırlandı. 

Konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasıyla ilgili önerge verildi.

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, meclis araştırması önergesinde şu ifadeleri kullandı: ''Türkiye’deki konut miktarı ve konutların niteliği ile ilgili sorunların tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri gereği Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.''

GENEL GEREKÇE 

Konut; bireylerin ve toplumun barınma, güvenlik ihtiyacını karşılayan önemli fiziki mekanlardan biridir. Fiziki mekanlar, toplumun çoğunlukla...