29 / 04 / 2024

Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş

Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş

Konut tahsis edilen kamu personelinin, Kamu Konutları Giriş Tutanağı'nı imzalayıp konut yönetimine vermesi gerekiyor. Söz konusu konutların teslimi ve konutlara giriş hususu ile kamu konutları giriş tutanağı örneği bu haberde...

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının teslimleri ile ilgili tarihi verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama... 

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliğinin belirlenmesi için önerge verildi!

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Murat Kurum Elazığ'daki TOKİ konutlarını inceledi!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilecek TOKİ konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inceledi...

Yeni konutların fiyat artışları ve reel getirisi önem kazandı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. konut satışları - konut fiyat endeksi verilerine göre; konut fiyatlarındaki artışların düşük olmasıyla birlikte, özellikle yeni konutların fiyat artışları ve reel getirisi önem kazandı...

Malatya TOKİ konutlarını ihtiyaç dışı kullananlar tahliye ediliyor!

Malatya’da dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından hayata geçirilen 1+1 konutlarını ihtiyacı olmadığı halde kullanan ve evlerini kiraya verdiği tespit edilen vatandaşlar tahliye ediliyor. 

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş Haberi

Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş

Kamu konutları giriş tutanağı!

Kamu personeline, kamu konutlarının tahsis edilmesi durumunda, personelin Kamu Konutları Giriş Tutanağı imzalaması gerekiyor. Bu tutanak, konuta girişte kira sözleşmesi ve çıkışta ise, geri alma ve bütün borçlarından ve dava haklarından kurtulma yerine geçiyor. Konut tahsis edilenler, konutu teslim aldıkları tarihten itibaren kira ödemeye başlıyor. 


Kamu konutlarının teslimi ve konutlara giriş hususu ile ilgili detaylar Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Konutların Teslimi ve Konutlara Giriş

Madde 17 – Konut tahsis edilen personele, konutun teslim tarihinden itibaren hesaplanacak kira bedeli, müteakip ayın aylık veya ücretinden bu ayın kirası ile birlikte bordro üzerinde gösterilmek suretiyle tahsil edilir.


Konutlar, konut yönetimine yetkili birimce, bir örneği ek (6) da gösterilen "Kamu Konutları Giriş Tutanağı" düzenlenerek teslim edilir. Bu tutanakların aslı konut tahsis dosyasında...