05 / 05 / 2024

Konutta değerleme sistemi değişti mi

Konutta değerleme sistemi değişti mi

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı son zamanlarda sık sık gündeme gelen konutta değerleme sistemiyle ilgili olarak "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Konutta değerleme sisteminin değişmesi sektörü nasıl etkileyecek?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı son zamanlarda sık sık gündeme gelen konutta değerleme sistemiyle ilgili olarak "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi sektöre denge getirecek!

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı içerisinde yer alan taşınmaz değerleme sistemi, sektördeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi'nde 2 pilot il belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Taşınmaz Değerleme Sistemi uygulaması hakkında açıklama yaptı. Kurum, Taşınmaz Değerleme Sistemi'nde 2 pilot il belirleneceğini söyledi...

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Gayrimenkul Değerleme Sistemi geliştirilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamalarının etkililiğini artırmak ve piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Gayrimenkul Değerleme Sistemi'nin geliştirileceği açıklandı.

Taşınmaz Değerleme Sistemi'yle ilgili tüm detaylar!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi hayata geçiyor. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Taşınmaz değerleme sistemi ile gayrimenkul emlak vergi değerlerini adil bir şekilde yapacağız" dedi...

Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında hayata geçecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

Cansel Turgut Yazıcı: Asıl balon konutta değil, arsada!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde gündeme gelen 'konutta balon var mı' sorusuna, balonun konuttan çok arsa olduğu sözleriyle yanıt verdi...

Kağıthane Ofispark ve Elite Residence değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray GYO, Kağıthane Ofispark ve Elite Residence projelerinin değerleme raporunu sundu...

Konutta değerleme sistemi değişti mi Haberi

Konutta değerleme sistemi değişti mi

Yabancı gerçek kişilerin alıcı olduğu işlemlerdeki otomatik atama olarak gerçekleştirilen değerleme firması seçimlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Taşınmaz Değerleme Bilgi Sistemi ve Web Tapu entegrasyonu kapsamında değerleme raporlarının yetkili kuruluşlarca hazırlanması, onaylanması ve tapu müdürlüğüne gönderilmesi süreçleri elektronik ortama aktarılmıştı. Hatta uygulamalar çerçevesinde bazı algoritma ve atama standartları getirilmiş ve düzenlemeler yapılmıştı. Değerleme firma seçimlerinde otomatik atama sisteminde geri adım atıldı ve değerlemeci seçmek istiyorum menüsü ile değerleme firması seçimine müsaade edildi” dedi.


 

Düzeltmeler İstenebiliyor

Düzenlenmiş raporların Web Tapu üzerinden görüntülendiğini ve takibinin de kolaylıkla gerçekleştirilebildiğini dile getiren Özelmacıklı, “Yazım hataları ve değere ilişkin itirazlar Web Tapu üzerinden en fazla 3 kez yapılabiliyor. Örneğin belirlenen değerin düşük...