06 / 05 / 2024

Konutta Dolandırılanlar Platformu açıklama

Konutta Dolandırılanlar Platformu açıklama

Türkiye genelinde 300 bin, İstanbul'da ise 100 bin konut mağduru bulunuyor. Konutta Dolandırılanlar Platformu'ndan Özlem Hanelçi, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

İstanbul merkezli 2 şehirde gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul merkezli 2 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

Ev almak isterken dolandırıldılar!

Bursa'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müteahhide 100 ila 150 bin TL arasında ödeme yapan 20 kişi dolandırıldıklarını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi!

Kiralık evlerin fiyatlarının artması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Hukukçu Murat Can Pehlivanoğlu, sahte emlak ilanlarına dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılar yaptı.

1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı!

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan 1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı...

Kripto para dolandırıcılarından yeni taktik!

Dolandırıcılar,salgın sürecinde yeni yöntemler buldu. Son zamanlarda doktor ya da yardım kuruluşlarına ait çok sayıda güvenilir resmi Instagram adresi, siber dolandırıcılar tarafından hacklendi ve çalındı. 

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Yükselen ev kiraları kapora dolandırıcılığını artırdı!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarda yaşanan fahiş artışla beraber dolandırıcılar da sahneye çıktı.

Ukrayna'da kiralık ev dolandırıcılığı için uyarı!

Ukrayna siber polisi ev kiralama esnasında dolandırıcı kurbanı olmamak için ev kiralayacak olan vatandaşlara bir takım önerilerde bulundu. 

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen Muhammet Şaban ve Şadiye Şeyma Şahin prefabrik ev yaptırmak isterken dolandırıldı. Kendilerine söz verilen tarihte prefabrik ev teslimi yapılmadığını söyleyen çift söz konusu şahıslardan şikayetçi oldu.

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Konutta Dolandırılanlar Platformu açıklama Haberi

Konutta Dolandırılanlar Platformu açıklama

Konut sektörü Türkiye de ekonomiye can veriyor. En zor zamanlarda ekonomiye ciddi katkılarda bulundu.

Özellikle son zamanlarda hükümet tarafından konut sektörüne daha çok önem verildi. Bu durumda konut alışverişi hızlandı. Bununla birlikte mağdurların sayısı da arttı.

Bir dönem maketten ev alınıyordu. Firmalar ev satıyordu. Ya da bir daire 10 kişiye birden satılıyordu. Fiyatlar cazip olunca bazı 'kalpazanlar' konut sektörüne el attılar.

Konutta Dolandırılanlar Platformu'ndan Özlem Hanelçi, Sözcü'ye konuştu,Turgut Erat'ın sorularını yanıtladı.

10 senedir konut mağduriyeti devam eden Özlem Hanelçi, nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

"Televizyon reklamlarında ve haberlerinde de duyduğum devletin inşaat sektörüne destek vermesi ve kolay ödemeli bir sistemle, bankaya gitmeden, firmada senetlerle ödeme gerçekleştirildi. İmzaladığımız sözleşmeler kanuna uygun değildi, bu sebeple problemler yaşadık. Bu durumda mahkemeye gidildiğinde de 'Ben buradan ev aldım, evimi...