30 / 04 / 2024

konutta faiz hamlesi güveni canlandırır mı

konutta faiz hamlesi güveni canlandırır mı

İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Konuttaki faiz hamlesi etkili oldu. Faiz indirimlerinin başlaması konut satın alma ihtimalinde yüzde 25.5 artış sağladı." dedi.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz fırsatı sektörü nasıl etkiler? Uzmanlar sıraladı: Fiyatlar yüzde 50 artacak! 

Konutta 180 ay vade 1.20 faiz kampanyasının, fiyatları yükseltmesi bekleniyor. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

Sıcak gelişme… İşte tüm bankaların yeni kredi faiz oranları

Bankalardan iddialı bir faiz hamlesi geldi. Şubat ayında gelen bu flaş hamle; taşıt, ev ve ihtiyaç kredilerinde görüldü. Bankaların faiz oranları şöyle…

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

İngiltere’de yaşanan ekonomik sorunların de sterlinin dolar karşısında her geçen gün erimesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'ndan acil bir faiz artışı kararı geleceğine ilişkin düğmeye basıldığı iddiaları ekonomi gündemini hareketlendirdi.

Konutta faiz düştü, 48 bin TL cepte kaldı!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesiyle vatandaşlar daha az faiz ödeyerek ev sahibi olabilecek. İşte yeni faiz oranları sonrasında ödenecek tutarlar şu şekilde...

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kamu bankaları da kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL tutarı için yüzde 1.20'ye inecek. 

Konutta zamlar yeni başlıyor!

Üç kamu bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki konut kredisi faizlerindeki bu indirim ev fiyatlarına nasıl yansıyacak? Sektör temsilcileri ve ekonomistler, konutta yeni zamların kapıda olduğunu belirtti.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim uyguladı. Konutta 1 milyon TL'nin altındaki krediler için faiz oranı yüzde 1,29'a çekildi.

Konutta faiz indirimi bekleniyor!

İnşaat sektörünün temsilcileri, konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kredi faiz oranlarının düşmesinin satışları artıracağını vurgulayan temsilciler,

konutta faiz hamlesi güveni canlandırır mı Haberi

konutta faiz hamlesi güveni canlandırır mı

15 Temmuz başarısız darbe girişimi, tüketici güvenine ‘darbe’ vuramadı. Kalkışma sonrası alınan ekonomik önlemler, birlik ve  beraberlik mesajları, vergi barışı, teşvik paketleri sayesinde tüketicinin morali düzeldi. Normalleşmenin güvene hızlı bir şekilde yansıdığı dikkati çekti.


TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 11.1 oranında artış göstererek 74.4’e yükseldi. Endeks böylece 9 ayın en yüksek düzeyine çıktı. Seçimlerin yapıldığı ve AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu Kasım 2015’te tüketici güven endeksi 77.1’e çıkmıştı. Endeks Temmuz ayında 67’de kalmıştı.


Maddi durum endeksi yükseldi


Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 6.6 oranında artışla Ağustos’ta 94.19 oldu. Bu, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin...