18 / 05 / 2024

konutta metrekare fiyatların artışı

konutta metrekare fiyatların artışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı (TCMB) Konut Fiyat Endeksi - Haziran 2013 verilerine göre TKFE, 2013 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,32 oranında artarak 138,54 olarak gerçekleşti...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Konutta fahiş fiyatlar için tedbir alınmalı!

Dövizde yaşanan yükseliş sebebiyle insanlar birikimlerini konuta yatırmaya başladı. Ancak konutta fiyatlar da uçtu. Sektör temsilcileri fahiş fiyat ilanlarının engellenmesi ve zamlı fiyatların önüne geçilmesi için tedbirler alınmasının gerekli olduğunu belirtti.

Konutta metrekare fiyatı 5 bin TL'yi aştı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş ve sınırlı arz karşısında talebin yüksek olması ev fiyatlarını yükseltiyor. Konutta metrekare birim fiyatı da ilk defa 5 bin TL'nin üstüne çıktı.

Sanayi tesislerinde metrekare fiyatları uçuşa geçti!

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

Başakşehir’de markalı konutların metrekare fiyatları 9 bin TL'ye çıktı!

Hayata geçirilen yatırımlarla dikkat çeken Başakşehir’de metrekare fiyatları 7 bin TL ile 9 bin TL arasında değişiyor.

Prefabrik ev metrekare fiyatları 2021!

Koronavirüs salgını ile beraber kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev kiralamaya ve satın almaya başladı. Peki, prefabrik ev metrekare fiyatları ne kadar? İşte prefabrik ev metrekare fiyatları 2021...

Konut arzı kira ve satış fiyatlarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektöründe konut arzı satış ve kiralama fiyatlarını büyük ölçüde etkiliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konutta talebin azalmasına rağmen arzın daha hızlı düşmesi nedeniyle ev fiyatlarının arttığını söyledi. 

Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa canlandı!

BETAM ve sahibindencom ortaklığında hazırlanan Konut Piyasası Görünümü raporuna göre Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa hareketlendi.

konutta metrekare fiyatların artışı Haberi

konutta metrekare fiyatların artışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı (TCMB) Konut Fiyat Endeksi - Haziran 2013 verilerine göre TKFE, 2013 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,32 oranında artarak 138,54 olarak gerçekleşti. 


Bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 12,49 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 3,87 oranında arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2012 yılı haziran ayında 1.108,20 TL/metrekare iken 2013 yılı haziran ayında 1.239,08 TL/metrekare olarak gerçekleşti. 


Türkiye genelinde, 29 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutlarm değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konut Fiyat Endeksi (TYKFE) 2013 yılı Haziran aynıda bir önceki aya göre yüzde 0,92 oranında artarak 137,43 düzeyinde gerçekleşti. Endeks bir önceki Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar haziran ayında...