05 / 05 / 2024

konutta öz kaynak kredisi

konutta öz kaynak kredisi

Başbakan Yıldırım kredi kartındaki taksit sayısına dair açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ardından açıklama yapıyor. İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Konutta peşin ödemeye de taksitli ödemeye de aynı fiyat veriliyor!

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konut piyasasında işler nasıl ilerliyor? Konut fiyatları ve ödemeler nasıl? İşte ayrıntılar...

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Konutta finansmana fon çözümü! Uzmanlar uyardı: Mağduriyet yaratabilir!

Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken, konut kredi faiz oranları uçtu. Konut satışları düştü. Konut satışlarındaki bu düşüş gayrimenkul şirketlerini çözüm arayışına itti.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." diye konuştu.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Kızılay'dan kiralık ofis

Kızılay 2015 yılında kaynak geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Bursa'daki Kızılay Plaza'daki ofislerinden birini açık artırma ile kiralayacak.

konutta öz kaynak kredisi Haberi

konutta öz kaynak kredisi

Başbakan Binali Yıldırım Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ardından açıklama yapıyor. İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:


"Genel kredi taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Borç bakiyelerinin yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Baştan yapmışsınız taksitleri sonraödeme zorluğu içine girdiniz. Değiştirebiliyorsunuz, yeniden yapılandırma yapıyorsunuz. Bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ihtiyaç kredileriyle ilgili bir düzenleme. Tüketici kredilerindeki vade 36 aydan 48 aya çıkarıldı.


Konut kredilerinde öz kaynak kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 bin liraya bir ev alacaksınız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Burada 5 puan artırdık. Konut kredilerinde kullanım oranı yüzde 80'e çıkarıldı. Bankalar 80 bine kadar, yüzde 80'e kadar kredilendirebilecek yüzde 20'sini de alıcı karşılamış olacak.


Kredi kartında alt limit 5 bin...