02 / 05 / 2024

konutta tüketicinin hakları nelerdir

konutta tüketicinin hakları nelerdir

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, ön ödemeli konut satışına birtakım düzenlemeler getiriyor. Peki, konutta tüketici hakları nelerdir?

Milyonlar araştırıyordu! Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı!

Milyonlarca tüketicinin severek giydiği Skechers’da Haftanın Favorisi belli oldu! İşte O model ve satış fiyatı! 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

Vatandaş ikinci el araca yöneldi! İşte tüketicinin en çok satın aldığı marka ve modeller

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Passat, hafif ticaride ise Doblo satıldığı belirlendi. İşte en çok satan 10 marka ve model...

NielsenlQ araştırdı: Fiyat artışları tüketicinin cebine yük oluyor

Küresel araştırma şirketi NielsenIQ tarafından yapılan araştırmaya göre bozulan fiyat istikrarın gıdaya yansıdığı ve tüketicinin cebine yük olmaya başladığını ortaya koyuyor.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. Peki o ilçeler hangileri? Ev fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Türkiye'de 7 yıldır en çok satan motosiklet markası Honda oldu! 3 Temmuz Honda motosiklet fiyat listesi

Sıfır otomobil fiyatlarının yarım milyon liraları geçtiği son dönemde tüketicinin ilgisi motosikletlere kaydı. Hem daha az yakıt tüketen hem de bir otomobil fiyatının yarısından bile daha ucuza satın alınabilen motosiklet sektöründe en çok satan marka Honda oldu.

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları, fahiş oranda arttı. Tüketicinin kiralık veya satılık konut sahip olması artık hayal oldu! Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...

TÜİK'in araştırma sonucu açıklandı! Tüketicinin güveni dibi gördü gelecekten umut kesildi

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı tüketici güven endeksini yayımladı. Martta 72,5 olan endeks, nisan ayında 67,3 değerine geriledi. Böylelikle endekste tarihin en düşük seviyesi görüldü.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bitcoin'e Biden rüzgarı! Fiyatı 42 bin doları aştı

ABD Başkanı Joe Biden'ın tüketicinin korunması, finansal istikrar ile ulusal güvenliğin sağlanması amacıyla 5 gün önce imzaladığı kripto para kararnamesi Bitcoin'i piyasada adeta uçurdu.

Tüketiciyi koruyacak 'koruma zırhı' modeli yolda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda, gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından tatil vaat edilenlere, telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

konutta tüketicinin hakları nelerdir Haberi

konutta tüketicinin hakları nelerdir

Konutta tüketicinin hakları nelerdir?

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, ön ödemeli konut satışına birtakım düzenlemeler getiriyor.


Bilindiği üzere ön ödemeli konut satışı, henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmalarına hiç başlanmamış konut projelerinde yapılan satışlar oluyor.


Ön ödemeli konut satış sözleşmesi ise, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Yapılan yasal düzenlemelere göre, tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmesi zorunlu oluyor


Ayrıca, artık yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor.


Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının...