01 / 05 / 2024

konutta vergi oranları

konutta vergi oranları

ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak.

İnşaat firmaları KDV oranlarında ne yapabilir?

Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, emlak KDV oranların da inşaat firmalarının sorularını yanıtlıyor. İşte o yazı!

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Ancak kararda vergi oranları değişmedi.

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

konutta vergi oranları Haberi

konutta vergi oranları


ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. 

Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak. 3'üncü İnşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasmı yapan, İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkam Nazmi Durbakayım, bu yıl sektörü ve üreticileri destekleyecek yasal düzenleme çıkması için çalışmalara başladıklarım söyledi. 


"Tüketici yasası çıktı ancak bunun yarımda üreticiyi de koruyan düzenlemeler bekliyoruz" diyen Durbakayım, inşaat sektörünün önde gelen diğer kuruluşları KONUTDER ve GYODER ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracaklarım belirtti. Durbakayım gayrimenkul sektörü üzerindeki vergi yükünü hafifletecek düzenlemelerin yanı sıra üreticilerin imar izni, yapı ruhsatı gibi kazanılmış haklarının da güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. 


YÜZDE 8'E DÜŞSÜN

Konferansta konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan...