04 / 05 / 2024

konutta vergi yüzde bire inmeyecek

konutta vergi yüzde bire inmeyecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu kararınca “Konut teslimlerinde verginin yüzde 1'e düşürülmesine ilişkin bir çalışma yok” dedi.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Boş tutulan konutlara değerinin yüzde 1’i kadar vergi!

Hükümet fahiş kiralara dur demek için yüzde 25 artış sınırını 1 yıl daha uzatırken, bir yandan da vergi önlemi üzerinde çalışıyor. Dünya ülkeleri ise bu sorunu çoktan çözdü.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!

Mart 2021 ve Mart 2022 döneminde, çimentonun tonu 250 TL'den yüzde 300 yükselerek bin TL olurken, betonun metreküpü 220 TL'den yüzde 300 yükselerek 800 TL'ye çıktı. Peki bu durum konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İTO’dan kira artışları için iki öneri!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada "150 metrekare ile sınırlı olmak üzere yüzde 18 KDV’ye tabi ilk konutta vergi yüzde 1'e düşürülebilir." dedi.

2021'de konutta büyüme hedefi yüzde 3.40!

2021 bütçesi çerçevesinde kamu yatırım büyümesinde konutta yüzde 3.40, özel sektör yatırımı kapsamında da konutta yüzde 3.16 büyüme hedefleniyor.

Vergi ve harçlara yüzde 11 zam yapılacak!

Yeniden değerleme oranı TÜİK verileri uyarınca bu yıl yüzde 9.11 oldu. Ocak ayında vergi ve harçlara bu oranda zam yapılacak.

Konutta stoklar yüzde 30 eridi!

Konut sektöründe 2019'da 850 bin adet olan reel stok oranı bu yılın ağustos ayında 598 bin düştü. Haziran ve temmuz aylarında hayata geçirilen düşük faiz oranlarıyla ilk 8 ayda stoklar yüzde 30 eridi.

konutta vergi yüzde bire inmeyecek Haberi

konutta vergi yüzde bire inmeyecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, metrekare büyüklüğüne bakılmaksızın tüm konut teslimlerinde Katma Değer Vergisi oranının yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma bulunmadığını açıkladı.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun büyükşehir belediyesi sınırları içindeki konutların vergilendirilmesine ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 28’inci maddesi uyarınca, vergiye tabi her bir işlem için katma değer vergisi oranının yüzde 10 olduğunu dile getiren Ağbal, bu oranı dört katına kadar artırmaya, yüzde l’e kadar indirmeye ve bu oranlar dahilinde muhtelif mal ve hizmetler ile bazı malların perakende safhası ve inşaatın yapıldığı arsanın veya konutun vergi değeri ve bulunduğu yeri esas alarak konut teslimleri için farklı vergi oranları tespit etmeye Bakanlar Kurulu’nun yetkili kılındığını söyledi....