17 / 05 / 2024

konutta yıllık enflasyon ne kadar

konutta yıllık enflasyon ne kadar

TÜİK'in enflasyon verilerine göre konut fiyatları Eylül 2014'e göre yüzde 2,94; Ekim 2013'e göre yüzde 7,89 oranında arttı. Ev eşyası fiyatlarında ise enflasyon Ekim 2013'e göre yüzde 7,77 artış gösterdi.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 1,66 oldu: İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66 arttı! 

İTO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olarak gerçekleşti.  

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Konutta yeni dönem! 5 yıllık kontratla kiralanacak

Dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatan kamunun ardından özel sektör de devreye giriyor. Proje kapsamında devlet arazisinde geliştirilecek konutlar, 5 yıllık kontratlarla kiralanabilecek. Konutların devlete teslim süresi ise 18 yıl olarak belirlemiş oldu.

konutta yıllık enflasyon ne kadar Haberi

konutta yıllık enflasyon ne kadar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'in Tüketici Fiyat Endeksi Ekim 2014 raporuna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,90 arttı.


TÜFE’de (2003=100) 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,90, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,96 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,65 artış gerçekleşti.


2015'te vergi ve cezalar zamlanacak mı? Detaylar için tıklayın!


Konutta aylık artış yüzde 2,94!


Aylık en yüksek artış yüzde 9,95 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti


Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Ekim ayında endekste yer alan gruplardan konutta yüzde 2,94, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,65, lokanta ve otellerde yüzde 0,86, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,74 artış gerçekleşti.


Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 0,18 ile ulaştırma oldu


Ana harcama grupları itibariyle 2014...