27 / 04 / 2024

Konuttaki fiyat artışının nedenleri nedir

Konuttaki fiyat artışının nedenleri nedir

Türkiye Konut Fiyatı Endeksi, Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,76 yükseldi. Sektör temsilcileri artışın nedeni olarak kurdaki yükselişi ve tüketicinin konut alma isteğini gösteriyor.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

“İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı kesinlikle gündeme gelecektir!”

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, iç hat uçuşlarda tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerektiğini ve artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini ifade etti.

İkinci el araçlarda fiyat artışının sebebi ne? Fiyatlar yükselmeye devam edecek mi? Araba almadan önce mutlaka okuyun!

Kurda yaşanan yükseliş neticesinde 0 km araç fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını belirten arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, otomobil piyasasının bugünü ve geleceği ile ilgili önemli ip uçları verdi.

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Güncel brent petrol fiyatı ne oldu? 4 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı 

Brent petrolün varil fiyatı dün 76,60 dolara kadar yükselirken, günü 74,65 dolardan tamamladı. Peki Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Güncel brent petrol fiyatı ne oldu? 4 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

1 Euro ne kadar oldu? Euro alış satış fiyatı bugün kaç TL? 25 Haziran 2023

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar Euro ve altın fiyatları yükselişe geçti. Peki, 1 Euro ne kadar oldu? Euro alış satış fiyatı bugün kaç TL? İşte detaylar...

Euro/TL kaç lira? 24 Haziran Cumartesi euro kaç TL? Euro alış satış fiyatı bugün ne kadar? 

Güncel Euro/TL kuru fiyatları başta yatırımcılar olmak üzere euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Peki Euro/TL kaç lira? 24 Haziran Cumartesi euro kaç TL? Euro alış satış fiyatı bugün ne kadar?

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Coca Cola ve diğer içeceklerde fiyat artışı devam ediyor! Bakın ne kadar olmuş?

Gıda ürünlerine yapılan zam dalgası hız kesmiyor. Türkiye'nin en çok tüketilen içecek markalarından biri olan Coca Cola, yeni bir fiyat artışıyla gündeme geldi. Firma, 330 ml kutu kola fiyatında zam yaparak tüketicileri üzdü.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar?  26 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 78,50 dolara kadar yükseldi. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 26 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika Mayıs şoku! Benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün ne kadar? Sürücüler dikkat

Brent petroldeki düşüşün ardından milyonlarca araç sahibi benzin, motorin ve LPG fiyatlarında indirim olup olmadığını merakla araştırmaya başladı. Peki benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün ne kadar? İşte Opet, PO, BP, Total, Shell 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Konuttaki fiyat artışının nedenleri nedir Haberi

Konuttaki fiyat artışının nedenleri nedir

Müteahhitler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı değerlendirdi. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu


 "Müteahhitler uzun süredir maliyete gelen artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar. Yansıtmak durumundalardı da. Dolayısıyla piyasa direnebildiği kadar fiyatları yansıtmamak için direndi ama artık artışlar görülmeye başlandı" dedi.


Küresel ekonomideki dalgalanmanın maliyetleri artırdığına dikkati çeken Ağaoğlu, iç piyasada satışların yolunda gittiğini söyledi. Ağaoğlu piyasada konut satışlarının önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek, gayrimenkul ve yapı sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olmayı sürdüreceğini kaydetti.


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: 


"2013'ün sonuna doğru doların yükselmesiyle birlikte inşaat malzemeleri 2-3 ayda yüzde 25'lere...