25 / 07 / 2024

konutun hibe edilmesi

konutun hibe edilmesi

Konut sahipleri, taşınmazı hakkında istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. İsterse taşınmazını bedelli isterse bedelsiz bir şekilde başkasına devredebiliyor. Peki, konut hibesi nedir? Konut hibesi nasıl olur?

Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi amaçlanıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün itibariyle deprem bölgesindeki 2 bine yakın şantiyede 153 bin işçinin çalıştığını belirterek, sene sonuna kadar en az 200 bin deprem konutunu teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut vaadi neydi, iktidar yapmayı planladığı kaç konutu tamamladı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 sene içerisinde 319 bin konutun yapılacağı sözünü verdi fakat Mart 2024 sonuna kadar 75 bin 364 konutun teslim edilmesi planlanıyor. İhtiyaç duyulan toplam 680 bin konutun da yüzde 11'lik kısmı Mart ayı sonuna kadar teslim edilmiş olacak.

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'te sene sonuna kadar 10 bin 350 kalıcı konutun teslim edilmesi planlanıyor.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

11 kentte 180 bin konut yükseliyor: Yıl sonu hedefi 319 bin adet konut!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra barınma ihtiyacı için devlet harekete geçti. Bu kapsamda depremden etkilenen 11 ilde 180 bin konut ve köy evinin yapımı devam ederken, yıl sonuna kadar depremzedelere 319 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor.

Burdur Yeşilova'da 236 konutun inşaatı başladı!

TOKİ, Burdur Yeşilova'da 236 konutun inşaatına inşaatına başladı. Konutların kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

TOKİ, Manisa Kula'da 304 konutun inşaatına başladı!

TOKİ tarafından Manisa'ın Kula ilçesinde inşa edilmesi planlanan 304 konutun inşaatına yeniden başlandı. Depreme karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edilecek konutların 400 günde tamamlanması planlanıyor.

İnistanbul Topkapı'da teslimler başladı!

İş GYO ve Nef imzası taşıyan İnistanbul Topkapı projesinde daire teslimlerine başlandı. Proje kapsamında 2 bin konutun teslim edilmesi planlanıyor. 

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Türkiye’de 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor!

Türkiye’de 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Tüketicilerin bilinçli olması ve binaların deprem güvenliğiyle inşa edilmesi gerekiyor…

Nevşehir'de 419 konutun hak sahiplerine dağıtımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde talep toplama yöntemi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan 419 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

Taşınmaz hibe sözleşmesi!

Taşınmaz hibesi; taşınmaz bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak karşımıza çıkıyor. Taşınmazın hibe edilmesi için taraflar arasında karşılıklı olarak taşınmaz hibe sözleşmesi imzalanıyor...

konutun hibe edilmesi Haberi

konutun hibe edilmesi

Konut hibesi nedir?

Konut sahipleri, taşınmazı hakkında istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. İsterse taşınmazını bedelli isterse bedelsiz bir şekilde başkasına devredebiliyor.


Bedelli devir işlemleri satış işlemi olarak nitelendiriliyor. Peki, konut hibesi nedir? Konut hibesi nasıl olur?


Konut hibesi; taşınmaz bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak tanımlanıyor. Taşınmazın hibe edilmesi için taraflar arasında karşılıklı olarak taşınmaz hibe sözleşmesi imzalanması gerekiyor. 


18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Yine zihinsel özürlü kimseler bağış yapamıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor. 


Konut hibesi için kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranındaki harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. 


Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 2015 yılında uygulanan...