15 / 05 / 2024

konya ab destekli katı atık tesisi

konya ab destekli katı atık tesisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katı atık yönetimi projelerine devam ediyor. Ülkemiz genelinde yapılan katı atık projelerine bir yenisi daha eklendi. projenin, 2017 yılının sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi planlanıyor.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

SGK yeni hibe desteğini duyurdu! Aylık 3.984,44 lira ödenecek!

SGK kadın istihdamını artırmak için bir çok projeyi hayata geçiriyor. SGK tarafından gelen son dakika haberine göre, Kadın istihdamını artırmak ve kayıt dışı kadın istihdamını önlemek amacıyla AB destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçirilecek.

Türkiye çimento sektörünün AB destekli ilk projesi Çimsa'dan!

Çimsa'nın toprağın enerjisini kullanarak hayata geçirdiği bir jeotermal harç sistemi olan Geocond, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ilk Horizon 2020 olma özelliğine sahip. 

Pendik’te Akıllı Şehircilik binalara uzandı!

Pendik, kentsel dönüşüme geleceğin teknolojisiyle hazırlanıyor. Pendik Belediyesinin AB destekli uluslararası projeyle önce şehrin geneli için çalışmalarını sürdürdüğü 3B Akıllı Şehircilik modellemesi, şimdi de tek tek binalar için kullanılacak.

Konya Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı başlıyor!

Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nde ihale süreci bitti, çalışma başladı. 2008 de başlayan AB destekli hibe projesinde yıllardır atıl kalan proje için yer tahsisi yapıldı. Start verilmesi için 610 günlük süre başladı.

ÇATIDER’den gençlere AB destekli çatı daveti!

ÇATIDER, çatı sektöründe eğitimli iş gücünün artması ve çatıcılık eğitiminin geliştirilerek cazip hale getirilmesi için Avrupa Birliği'nin desteğiyle yürüttüğü 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni başarıyla tamamladı

Konya Akşehir'in su hattı yenilenecek!

Avrupa Birliği (AB) Hibe Desteği kapsamında Konya'nın Akşehir ilçesinde önümüzdeki yıl içerisinde başlanacak olan İçme Suya Hattı yenileme, Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisleri hakkında bir toplantı yapıldı.

Konya Seydişehir Su ve Atıksu Projesi tanıtıldı!

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Seydişehir Su ve Atıksu Projesi", Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Van Erciş'e AB destekli içme suyu projesi!

Van'ın Erciş ilçesinde, AB'nin hibe desteğiyle yeni depolar, su hatları, terfi merkezi ve su arıtma tesisleri yapılacak. Yüzde 85'i hibe olacak projenin ön çalışmalarına başlandı.

Seydişehir atık su arıtma tesisi kuruluyor!

AB destekli Seydişehir Atık Su Arıtma Tesisi Projesi 'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirildi.

Erdemli'de 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci aşamasına geçildi!

Mersin’in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro’luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor...

Erdemli'de çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, proje hakkında açıklamalar yaptı.

Erdemli su temin sistemi rehabilitasyonu ve deniz deşarjı projesi tanıtıldı!

Erdemli'de AB destekli 13 milyon Euro’luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, projenin tamamlanmasıyla artık insanların Erdemli sahillerinden rahatça denize girebileceklerini söyledi.

konya ab destekli katı atık tesisi Haberi

konya ab destekli katı atık tesisi

Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve 2 milyon kişiye hizmet edecek olan “Konya Katı Atık Yönetimi Projesi” başlıyor.


Tesisin işletmeye alınmasıyla Konya halkına Avrupa Birliği standartlarında katı atık yönetimi hizmetleri sağlanacak. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak.


Finansman Avrupa Birliği’nden

Toplam 21 milyon 267 bin Avro tutarında yatırım yapılacak tesis için yüzde 85 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak olup geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak. İnşaatı 2015 Ocak ayında başlanacak olan projenin, 2017 yılının sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi planlanıyor.


Proje kapsamında yeni bir düzenli depolama sahası inşaatının yanı sıra, mevcut Aslım eski döküm sahasının rehabilitasyonu, 1 adet transfer istasyonu inşaatı, sızıntı suyu artıma tesisi inşaatı, belediyenin idari, teknik ve finansal açıdan...