24 / 07 / 2024

Konya Kapalı Havzasındaki su seviyesi azaldı mı

Konya Kapalı Havzasındaki su seviyesi azaldı mı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, 2013-2014 yılının kuraklık yılı olarak geçtiğini belirterek, Konya Kapalı Havzasında ciddi bir su açığı olduğunu söyledi.

Kapalıçarşı'da gram altın alış satış arasındaki makas 35 TL oldu! 10 adet çeyrek altın ne kadar? Anlık altın fiyatları

15 Temmuz resmi tatil olması dolayısıyla altın almak isteyenler '15 Temmuz Kapalıçarşı açık mı?' sorusunu araştırıyor. Bugün Kapalıçarşı'da gram altın alış satış arasındaki makas 35 TL oldu. Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün ne kadar? 15 Temmuz anlık altın fiyatları...

Ev sahibi-kiracı tartışması bitmiyor: Konya'da 84 yaşındaki vakıf başkanına kira dayağı!

Konya'da kira meselesi sebebiyle tartıştıkları kişiyi takip edip darbettiği öne sürülen 3 zanlı tutuklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar..

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları son günlerde sık sık karşılaştırılıyor. Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? İşte sosyal medyada gündem olan o video ve gelen yorumlar...

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolardaki bankalar arası artış, Kapalıçarşı fiyatları ile makası azalttı!

Ünlü ekonomist Barış Soydan dün doların bankalar arasında 10 kuruş artmasıyla Kapalıçarşı ile arasındaki makasın daraldığını açıkladı. Peki dolar bugün bankalarda ve Kapalıçarşı'da ne kadar oldu?

Konya’da 8 taksitle sanayi alanı imarlı arsa satılacak!

Konya ili, meram ilçesinde 8 taksitle sanayi imarlı arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsalar için 29 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

Canlı altın fiyatları: 6 Haziran 2023 Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar?

Altın fiyatlarındaki güncel rakamlar merak ediliyor. 6 Haziran Salı günü altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın kaç lira? 6 Haziran 2023 altın fiyatları.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Altın satışları ikiye katlandı! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve seçim sonrası belirsizlik yatırımcıları Kapalıçarşı'ya akın ettirdi. Kuyumcular resmen doldu taştı!

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

​​​​​​​Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin birtakım açıklamada bulunarak, "İkili kur sistemi diye bir durum yok. Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" dedi.

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.

Konya Kapalı Havzasındaki su seviyesi azaldı mı Haberi

Konya Kapalı Havzasındaki su seviyesi azaldı mı


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, 2013-2014 yılının kuraklık yılı olarak geçtiğini belirterek, Konya Kapalı Havzasında ciddi bir su açığı olduğunu söyledi. 


Akça, Türkiye'de son kuraklık dönemine göre yüzde 28 yağış azalma olmasına rağmen barajlarda depolanmış olan su miktarlarına bakıldığında, doluluk oranının 2007 yılının aynı tarihine göre yüzde 25 daha fazla olduğunu iletti. 

Konya Havzası Kuraklık Yönetim Planı açılış toplantısı, Ankara Mövenpick Hotel'de yapıldı. 

Toplantıya katılarak bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Konya Kapalı Havzası'nın verilerini aktardı. 


Konya Havzası'nda su ihtiyacının 15 milyar metreküpe çıkabilmesine karşılı, hizmete verilebilir su miktarının yaklaşık 5 milyar metreküp olduğunu kaydeden Akça, dolayısıyla ciddi bir su açığı olduğunu ifade etti. Müsteşar Akça, 2013-2014 yılının kuraklık yılı olarak geçtiğini belirterek,...