02 / 05 / 2024

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldımı

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldımı

Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı imar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi kura sonuçları tam liste!

Konya TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi kura sonuçları tam liste henüz açıklanmadı. Konya TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi kura sonuçları tam liste açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Konya Mevlana Kültür Vadisi projesinde son durum!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yeni hedef Mevlana Kültür Vadisi Projesini en kısa sürede bitirmek.

Kelebek Vadisi turistlerin yeni gözdesi olacak!

Tanıtım toplantısında konuşan Selçuklu Belediye Uğur İbrahim Başkanı Altay, "Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, Konya'ya gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olacak" dedi.

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı düzenlendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı imar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu.

Konya’ya Tohum ve Gen Vadisi kuruluyor!

‘Tohum ve Gen Vadisi’nde yapılacak araştırmalar ile ıslah edilecek tohumlar tarımda Türkiye’nin rekabet gücüne katkı sağlayacak. KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, tarımda Türkiye’yi kilit noktaya getireceklerini söyledi

Kelebekler Vadisi projesi yılbaşında hizmete girecek!

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay AA muhabirine yaptığı açıklamada. Kelebekler Vadisi parkının 385 bin metrekare alanıyla Konya' nın en büyük parkı olma özelliğini taşıdığını söyledi...

Konya Kilistra Antik Kenti kayıt altına alınıyor!

Konya'nın Meram ilçesindeki Kilistra Antik Kenti'nin, Helenistik, Roma ve Türk-İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunuldu.

Konya Kelebekler Vadisi 1 milyon turist çekecek!

50 milyon dolar yatırımla Konya Selçuklu’da inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turist çekecek. Bir müzenin de yer alacağı merkez, 10 bin kelebeği buluşturacak...

Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında 2 bin 327 bina restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Merkez' de Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında 10 yılda 2 bin 327 tarihi yapının restorasyonunu tamamladıklarını ifade etti...

Konya Kelebekler Vadisi, kelebek temasıyla inşa ediliyor!

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanının yapıldığı Selçuklu’daki Kelebekler Vadisi ‘kelebek’ temasıyla inşa ediliyor. Parkın önemli bir bölümünü oluşturacak Aşkın Kanatları Müzesi’nde Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacak...

Kelebekler Vadisi Parkı 17 Aralık'ta açılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından geri dönüşüm projesiyle çevreye kazandırılan 122 bin 500 metrekare alandaki Kanyon Park ile 385 bin metrekare alana sahip Kelebekler Vadisi, 17 Aralık tarihinde hizmete girecek..

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldımı Haberi

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldımı

Kilistra'da tarihi miras yaşatılacak


Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koıımıa Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi. 

Türkiye'nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştaym açış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı yaptı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpaıı, Kilistra için nitelikli bir adım m eşiğinde olunduğunu belirterek, Turizm Haftası'mn başlangıcında böyle anlamlı bir çalışına yapılmasından mutlu olduklarını ifade etti. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Konya'nın her noktasında tanhı ve kültürel değerlenil ortaya çıkarılması için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Ziyaret edilebilecek yerler birbiriyle ilişkilendirildiğinde turizm ve medeniyetimize çok önemli katkısı olacak önemli bir...