21 / 07 / 2024

Konya Kulu tavşançalı okul

Konya Kulu tavşançalı okul

Konya’nın Kulu ilçesindeki Karacadere ve Tavşançalı Mahallelerine yeni okul yapılacağı açıklandı. Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, yapılacak okulların her iki mahalleye de hayırlı olmasını diledi.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin de 5 bin TL ikramiyeden faydalandırılacağını açıkladı. İşte Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar...

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret artışına ilişkin dikkat çekici mesajlar

TİSK tarafından düzenlenen Çalışma Hayatı İstişare Toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl başında uygulanacak asgari ücrete yönelik önemli mesajlar verdi.

Konya'da 182 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan büyük Ekim fırsatı! 

Konya Kulu Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Kulu ilçesi, Zincirlikuyu Mahallesi'nde yer alan 182 adet Hazine arsası satılıyor. İşte detaylar...

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışandan emekliye kadar herkese söz verdi: Hayat seviyesi eskisinin de üzerine çıkacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. Son dönemde alım gücünün düşmesinden dolayı büyük bir zorluk yaşayan vatandaşın sorunların farkında olduklarını aktaran Erdoğan, hayat seviyesinin eskisinin de üstüne çıkacağına dikkat çekti. 

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

İŞKUR’dan müjde! 3 aylık sigortası olanlar 10 bin TL’ye yakın ödeme alacak!

3 aylık sigortalıya İŞKUR'dan 9 bin 932 TL ödeniyor. Hükümet tarafından yurttaşlara yönelik çalışan çalışmayan sosyal destekler devam ederken, ödemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu yardımlar çerçevesinde 3 aylık sigortası olan vatandaşlar başvurdukları takdirde bu destekten yararlanabiliyor.

Bu belediye 17 bin TL maaşla personel alımı yapacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Konya Karatay Belediyesi personel alımı yapacağını paylaştı. Yayımladığı son ilana göre bünyesinde istihdam etmek üzere yeni personeller alacağını duyurdu. Karatay Belediyesi’nin yayımladığı son ilana göre 17 bin lira maaşla çalışacak yeni personel alımı yapılacak.

Soğan fiyatlarında beklenen düşüş geldi! Üretici de tüketici de memnun!

Adana’da 31 Mart itibariyle başlayan soğan hasadı devam ediyor. Toprakları oldukça verimli olan Adana’da toplam 23 bin dönüm arazide soğan ekimi yapıldı. Adana’dan 105 bin ton civarında soğan alınması beklenirken, tahminlerin üstünde rekolteye ulaşıldı.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde verdi. Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. İşte tüm detaylar...

THY personel alımı yapacak! 1000 kişilik kadro için yüksek maaş veriyor!

Türk Hava Yolları (THY) çalışan alımına başladı ve KPSS şartı aranmayacak. Şirket, yüksek maaş vaadiyle birlikte toplamda 1000 personel alımı gerçekleştirecek. İş ilanı hakkında detaylar haberimizde...

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: Soğan ve patates ücretleri son zamanlarda neredeyse 3-4 kat çıktı. Fiyatların bu denli çıkmasının sebebini ise havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi oldunu söyledi.

Konya Kulu tavşançalı okul Haberi

Konya Kulu tavşançalı okul

Kulu’ya bağlı Karacadere Mahallesinde 1966 yılında yapılan ve 2014-2015 yılı öğretiminin ilk yarısına kadar 163 öğrenciye hizmet veren okulun içinde eğitim ve öğrenim yapılmasının tehlikeli olması nedeniyle yıkım kararı alındı. Mahalleye yeni yapılması planlanan 4 derslikli okulun önümüzdeki yılın ilk yarısında eğitim öğretime açılması amaçlanıyor. Ayrıca, yine ilçeye bağlı Tavşançalı mahallesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan girişimlerle 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve lise yapımının yatırım planı içine alındığı öğrenildi. Her iki okulun inşasına en kısa zamanda başlanacağı belirtilirken, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, yapılacak okulların her iki mahalleye de hayırlı olmasını...