29 / 04 / 2024

Konya OSB fabrika açılışı

Konya OSB fabrika açılışı

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

Konya Selçuklu'da 54.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 1. İcra Daairesi, Selçuklu İlçe, Kayacık Mahallesi'nde bulunan fabrikayı 54 milyon 312 bin 500 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 23 Kasım 2020 günü gerçekleşecek.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Denizli OSB'de 12.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Denizli 1. İcra Dairesi, Honaz ilçesi, Gürlek köyünde bulunan fabrika binası ve arsasını satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 12 milyon 388 bin 866 TL olarak belirlendi.

Konya 3. OSB'de 123 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 10. İcra Dairesi, Selçuklu Kayacık mahallesinde bulunan arsa ve fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam fiyatı 123 milyon 23 bin 396 TL olarak belirlendi. 

Payas OSB'de 96.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika arsası!

Dörtyol İcra Dairesi, Hatay'ın Payas ilçesinde bulunan fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 96 milyon 109 bin 640 TL olarak belirlendi.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Kemalpaşa OSB'de 30.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kemalpaşa İcra Dairesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika binası ve müştemilatı olan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 30 milyon 500 TL olarak belirlendi.

Denizli OSB 70 hektar eklenerek büyütülecek!

Denizli OSB Müdürlüğü, Honaz Belediyesinin de olumlu yanıtı üzerine yaklaşık 70 hektar alanın bölgelerine dahil edilmesi için harekete geçti. Bu alanın dahil olmasıyla OSB'deki 184 fabrikaya 24 fabrika daha eklenecek...

Konya OSB fabrika açılışı Haberi

Konya OSB fabrika açılışı

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, son 5 yılda Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 109 fabrikanın hizmete açıldığını ve 12 bin yeni istihdam oluşturulduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kütükcü, yaptığı açıklamada Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'nın ülkenin sanayi merkezlerinden de biri olduğunu kaydetti.

Konya OSB'nin Türkiye'nin önde gelenleri arasında bulunduğunu dile getiren Kütükcü, şu ifadeleri kullandı:
"Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti. Bu fabrikalarımız 12 bin insanımıza doğrudan yeni istihdam sağladı. Böylece bölgemizde üretim yapan toplam fabrika sayısı 613'e, toplam istihdam ise 42 bine ulaştı. Ayrıca geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yana zor ekonomik şartlara rağmen 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 87 parselin daha...