18 / 05 / 2024

Kooperatif süreci nasıl işler

Kooperatif süreci nasıl işler

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım amacıyla kurulan teşkilatlara kooperatif deniyor. Peki, kooperatif nasıl işler?

THY açıkladı! THY yeni kabin memuru alacak...

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılı için tecrübesiz kabin memuru alımı yapılacağına yer verildi. THY kabin memuru alımı için başvuru süreci nasıl olacak? Başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Binlerce yeni kamu personel alımı yapılacak! Tam 7120 kişilik işe alım süreci başlıyor

Kamu sektörü, ekim ayı personel alım planlarını açıkladı. KPSS şartı olmadan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplamda 7.120 yeni kadro için işe alım süreci başlayacak. İşte kamuda işe alımlar için gerekli bilgiler ve nasıl başvuracağınıza dair tüm detaylar haberin devamında…

Konut almak için BES'in yarısı çekilebilecek! Nasıl başvuru yapılır? İşte şartlar...

Konut alımı için BES'te kısmen ödeme hakkından faydalanmanın detayları tek tek belli oldu. Peki nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Kooperatif süreci nasıl işler Haberi

Kooperatif süreci nasıl işler

Kooperatif nasıl işler?


Kooperatif ; tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara  deniyor.


Kooperatifler Kanunu'nda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na  verilecek ana sözleşmenin onaylanması ve kuruluşa izin verilmesini müteakip, kooperatif merkezinin bulunduğu yerin ticaret siciline tescil ve ilan olunması ile tüzel kişilik kazanıyor.


Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu topluluklara kooperatif deniyor.


Kooperatifler, ana sözleşmelerinde de belirtildiği üzere kuruldukları amaçlara göre çeşitlilik...