27 / 07 / 2024

kooperatif tek düzen hesap planı

kooperatif tek düzen hesap planı

Kooperatif hesapları kapsamında anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor...

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Miras'ta paylar artık nasıl bölünecek!  Şeffaf ve adil bir düzen geliyor...

Varisler arasındaki mülk paylaşımına dair belirlilik sağlandığı belirtildi. Bu yeni düzenlemeler ile, miras kalan mülkler daha adil ve şeffaf bir şekilde taksim edileceği kaydedildi.

Kişi başına düzen arazi miktarı azalıyor: Çiftçilerin tarım arazilerine kurulan hobi bahçeleri ile başı dertte!

ZOB Genel Başkanı Bayraktar, Türkiye'nin toplam arazi miktarının 23,9 milyon hektara gerilediğine, kişi başına düzen arazi miktarı azaldığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Uzman doktor Avrupa’ya gitti, gördükleri şok etti

Kiracı mağduru olan ve kira davası 20 ayın ardından biten Uzman Doktor Dağıstan Ayan, Avrupa seyahatinin ardından X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Avrupa şehirlerinin düzen ve temizliğinden bahseden Ayan, “Işıklarda bekleyen Suriyeliler ve Çingeler yok” dedi.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Demir fiyatlarına dev indirim geldi! Fiyatlar tek tek düştü! Demir fiyatları ne kadar? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün bir indirim daha geldi. Kalın ve ince demir fiyatları tek tek düştü. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 2 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Altınbaş'tan çılgın Sevgililer Günü kampanyası! Fiyatlar tek tek düştü! 6 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altınbaş'tan müjde gibi müjde! Sevgililer Günü'ne özel kampanya düzenledi. İşte ayrıntılar...

Yuva kuracaklar yatak ve baza hediyeli bu düğün paketi tam size göre! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Yeni ev kurmak yeni bir düzen kurmak gibidir. Yeni evinize ve yeni düzeninize gerekli olan eşyalar işte bu pakette. Grand düğün paketi alana yatak+baza hediye. İşte haberin detayları.

Altın bilezik fiyatları dibe çakılıyor! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları tek tek düştü!

Altın bilezik fiyatlarında son dakika gelişmeler yatırımcılar ve altın bilezik almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kurunun yükselişe geçmesi ile altın gerilemeye başladı. Peki bugün 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor.

'Gidin dolarınızı satın!' diyen İslam Memiş'ten yeni açıklama! Düzen bozuldu şimdi bunlar olacak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) TL ticari krediler için yeni kararının açıkladı. Kararın ardından  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi....

kooperatif tek düzen hesap planı Haberi

kooperatif tek düzen hesap planı

Kooperatif hesapları!

Kooperatif hesapları, Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, anasözleşmede aksine hüküm bulunmadığı takdirde ortaklarla yapılan muamelelerden bir yıllık faaliyet sonunda elde edilen hasılanın tamamı gelir gider farkı olarak kooperatifin yedek akçelerine ekleniyor. 

Gelir gider farkının ortaklar arasında bölüşülmesi öngörülmüş ise bu bölünme ortakların muameleleri oranında yapılır. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Gelir-gider farkının en az % 50'si ortaklara dağıtıldıktan sonra, ortakların sermaye paylarına genel kurul kararı ile Devlet Tahvillerine verilen en yüksek faiz haddini geçmemek üzere faiz ödenebileceği anasözleşme ile hükme bağlanabilir. 

(Değişik: 6/10/1988 - 3476/7 md.) Ortak dışı işlemlerden elde edilen hasılanın ortaklara sermaye payları oranında dağıtılabileceği anasözleşmede hükme bağlanabilir. Dağıtılmadığı takdirde, bunlar kooperatifin gelişmesine yarayacak işlerde kullanılmak üzere özel bir fonda toplanır. 

Bir yıllık faaliyet neticeleri menfi olduğu takdirde açık,...