19 / 05 / 2024

kooperatif yöneticilerinin cezai sorumluluğu

kooperatif yöneticilerinin cezai sorumluluğu

Kooperatif cezaları arasında, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri altı aya kadar hapis ve otuz günden üç yüz güne kadar adlî para cezası bulunuyor...

İstanbul'daki konut siteleri tehlike altında! Site yöneticilerinin yüzde 72'i bu sigortayı yaptırmıyor!

İstanbul’da yapılan bir çalışmada sitelerin sadece yüzde 28’inde ortak alan sigortası olduğu, yapılan poliçelerin yüzde 75’inin ise eksik sigorta olduğu tespit edildi. 

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Bu fırsatı kaçırmayın! Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Şubat ayını indirimle karşıladı! Bu indirimler yüz güldürdü

Kaliteyi ucuza almak isteyenlerin en büyük adresi olan  Tarım Kredi Kooperatif Marketleri yine ucuzluk yaparak gündeme geldi. Büyük indirimlerin yapıldığı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin fiyat listesinin merak edenler haberimize baksın.

Tarım Kredi Kooperatif Market yılbaşı özel indirimlerini kaçırmayın! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market’te yılbaşı özel indirimleri dikkat çekti. Kuruyemiş başta onlarca üründe yılbaşı özel indirimi bulunuyor. İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi…

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!

Son günlerde Amerika Merkez Bankası (FED) yöneticilerinin açıklamalarıyla birlikte dünya para piyasalarında değer kazanan dolar,  euro seviyesini bir kez daha geçti. Euro 0,9994 dolara gerilerken sterlin 1,1790 dolara düştü.

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Türkiye'nin önde gelen perakende ürün marketleri BİM, ŞOK ve A101'e rakip olarak Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde yıldan yıla katlanarak artan zarar tablosu nedeniyle Genel Müdürü Bayramali Yıldırım istifa kararı aldı.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın kararı kangren etti! Yatırımcılar diken üstünde, her şeylerini dolara çevirdiler

Bank of America tarafından yayımlanan ve fon yöneticilerinin yatırım tercihlerini içeren rapora Merkez Bankası detayı vurdu. Yatırımcılar, Merkez Bankası kararlarının kendilerini çok etkilediğini belirtti. Bu nedenle 2001'den bu yana en yüksek nakit oranına ulaştılar.

A101, Tarım Kredi Kooperatif, Migros sebze meyve ürünlerine büyük indirim yaptı! İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi!

Girdi maliyetlerinin yükselmesiyle artan sebze meyve fiyatlarında kampanya haberleri gelmeye başladı. A101, Migros ve Tarım Kooperatif Market'te bazı ürünler indirime girdi. İşte 18 Nisan 2022 indirimli fiyat listesi...

kooperatif yöneticilerinin cezai sorumluluğu Haberi

kooperatif yöneticilerinin cezai sorumluluğu

Kooperatiflerde cezai sorumluluk!

Kooperatif cezaları arasında, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri altı aya kadar hapis ve otuz günden üçyüz güne kadar adlî para cezası bulunuyor. Kooperatiflerde cezai sorumluluk ile ilgili esaslar Kanunda şu şekilde açıklanıyor:


Cezai sorumluluk: 

Ek Madde 2 – (Ek: 6/10/1988 - 3476/26 md.; Değişik: 23/1/2008-5728/340 md.) 


1. 8 inci maddenin üçüncü fıkrasına, 16 ncı maddenin beşinci fıkrasına, 56 ncı maddenin altıncı fıkrasına, 59 uncu maddenin dördüncü, altıncı, yedinci ve sekizinci fıkralarına ve 90 ıncı maddenin beşinci fıkrasına aykırı hareket eden kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve memurları üç aydan iki yıla kadar hapis ve elli günden beşyüz güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar. 


2. Genel kurulu olağan toplantıya çağırmayan yönetim kurulu üyeleri ile 2 nci maddenin...