12 / 05 / 2024

kooperatife Kurucu ortak olma

kooperatife Kurucu ortak olma

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor. Buna göre kooperatif ortağı nasıl olunur? Kooperatif ortaklık şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

Mehmet Ali Ergin kimdir?

Re-pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Mehmet Ali Ergin kimdir? Mehmet Ali Ergin daha önce hangi görevlerde bulundu?

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Kooperatiflerin kuruluş ve anasözleşme tebliğinde değişiklik 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ertürk Özkaragöz kimdir?

Eti Design Office Kurucu Ortak Mimar Ertürk Özkaragöz kimdir? Ertürk Özkaragöz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ertürk Özkaragöz, bugün hangi işlere imza atıyor? İşte Mimar Ertürk Özkaragöz..

Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kooperatife borçlanmak için ortak olmak şart mı sorusuna yanıt verdi..

Araplar ve Türkler ortak ticaret odası kuracak!

Türk-Arap İşadamları Derneği Genel Başkanı Ucuz: - "İslam ülkeleri arasında ortak bir ticaret odası çalışması var. Biz de kurucu ortak olarak bu çalışmanın içindeyiz" dedi...

Kooperatife ortak olmayan biri aidat ödemek zorunda mı?

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Kooperatife üye olurken dikkat edilecekler!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabiliyor. Ayrıca ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatife üye olurken dikkat edilecekler nelerdir?

Mustafa Erciyas kimdir?

2010 yılından itibaren Ankara İç Mimarlık Ofisi’nde mali işler ve uygulamalardan sorumlu kurucu ortak ve içmimar olarak görev alan Mustafa Erciyas kimdir? Mustafa Erciyas, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Umut Gürler kimdir?

2010 yılından bu yana Ankara İç Mimarlık Ofisi’nde projelerden sorumlu kurucu ortak ve iç mimar olarak çalışmalarına devam eden Umut Gürler kimdir? Umut Gürler, bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Ahmet Yalçın kimdir?

2005 yılında MAY Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’ de kurucu ortak olan Ahmet Yalçın kimdir? MAY Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın bugüne kadar hangi işlere imza attı?

İstanbul Özel İdaresi'nin Özidaş İnşaat'daki hisseleri satışa çıkıyor!

İSTANBUL Özel İdaresi'nin, kurucu ortak olarak hissedarı olduğu Özidaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki hisseleri kapalı teklif usulüyle 27 Mart 2014 Perşembe günü satılacak...

kooperatife Kurucu ortak olma Haberi

kooperatife Kurucu ortak olma

Kooperatif ortağı nasıl olunur?

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor.


ORTAKLIK SIFATININ KAZANILMASI

1.1. Ortaklık şartları:

1.1.1. Medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmak:

Medeni hakları kullanma ehliyeti (fiil ehliyeti); bir kimsenin bizzat kendi fiil ve işlemleriyle kendi lehine haklar, aleyhine borçlar yaratabilme iktidarıdır. 


Fiil ehliyeti, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda düzenlenmiştir.  Fiil ehliyetinin ikisi olumlu, birisi olumsuz olmak üzere üç şartı vardır. 


Olumlu şartlar, “ayırt etme gücüne sahip olmak” ve “ergin olmak”; olumsuz şart ise “kısıtlı olmamak” tır.


Tüzel kişilerde fiil ehliyeti, kanunen bulunması zorunlu 

organlarının tümünün mevcut olması halinde kazanılır.


1.1.2. Yazılı olarak kooperatif yönetim kuruluna 

başvurmak:Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek kişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar (KK.m.8/1). 


Kooperatifler...