01 / 05 / 2024

Kooperatifler dairesinin yetkileri

Kooperatifler dairesinin yetkileri

Kooperatif kredileri şube müdürlüğünü, kooperatif projeleri şube müdürlüğünü ve işletme kontrol şube müdürlüğünü bünyesinde barındıran kooperatifler dairesi başkanlığının görevleri nelerdir? İşte Kooperatifler dairesi başkanlığının görevleri....

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Scarlett Johansson satışa çıkardığı dairesinin fiyatını düşürdü!

Scarlett Johansson, 2008 senesinde New York’un Manhattan bölgesinde satın aldığı dairesini satışa sundu. Johansson, satışa çıkardığı çatı katı dairesinin fiyatını düşürdü.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlendi...

Aydos Country örnek dairesinin kapılarını açtı!

Sinpaş GYO’nun Sancaktepe’de hayata geçirdiği Aydos Country projesi, modern country dekorasyon tarzının ilham veren detaylarıyla dekore ettiği örnek dairesinin kapılarını açtı..

5 maddede geçici site yönetiminin yetkileri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " geçici yönetimin yetkileri " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere görevi için öncelikle yemin verdiriliyor. Ancak, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmiyor. Peki, bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Sitedeki kat malikleri kurulu adına; site yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye denetçi deniyor. Peki, site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Kooperatifler emlak vergisi öder mi?

Vergi ödemeleri bazı hallerde indirimli olarak yapılırken, bazı hallerde de tamamen muaf olunuyor. Kanun kapsamında yer alan bazı kurum ve kuruluşlar vergiden muaf tutuluyor. Peki, kooperatifler emlak vergisi öder mi?

Kooperatifler emlak vergisinden muaf mı?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Ancak bazı kurum ve kuruluşlar vergiden muaf tutuluyor. Peki, kooperatifler emlak vergisinden muaf mı?

Bentley, St Regis Otel’in kral dairesinin dekore edecek!

Lüks otomobil markası Bentley, İstanbul’da bulunan St Regis Otel’in kral dairesinin dekorunu yapacak. Bentley’in imzasını taşıyacak odanın gecelik fiyatı 5.345 dolar.

Bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda ana taşınmaz üzerinde yönetim oluşturulması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oluşturulan kurulda bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Kooperatifler dairesinin yetkileri Haberi

Kooperatifler dairesinin yetkileri

Kooperatifler dairesi başkanlığının görevleri nelerdir?

Kooperatifler dairesi başkanlığı bünyesinde kooperatif projeleri şube müdürlüğünü; Kooperatif kredileri şube müdürlüğünü ve işletme kontrol şube müdürlüğünü bünyesinde barındırıyor.


Kooperatifler dairesi başkanlığının görevleri şu şekilde sıralanıyor:

1. Orman köylerinin teşkilatlanma modellerini belirlemek üzere gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak

2. Kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarına, kooperatif ve kooperatif birliklerinin yasal düzenleme çalışmalarına, kuruluş öncesi etütlerine ve kuruluş çalışmalarına yardımcı olmak,

3. Genel Müdürlükçe desteklenebilecek kooperatif ve kooperatif birliklerinin uygulayacakları proje konularını belirlemek amacıyla yapılacak etütleri yönlendirmek ve değerlendirmek.Yapılacak projelerle ilgili esas ve prensipleri tayin ve tespit etmek, proje modelleri geliştirmek.

4. Kooperatiflerin ve kooperatif birliklerinin uygulayacakları kalkınma planları ve Orman Köylüleri Kalkınma Hizmetleri Esas ve Usul hükümleri ile uyumlu projelerin hazırlamasını ve hazırlattırılmasını sağlamak,  

5. Yıllık çalışma programını hazırlamak ve onaylanmasını...