06 / 05 / 2024

kooperatiflerin fesih nedenleri

kooperatiflerin fesih nedenleri

Gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabilen değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatifler ne zaman dağılır? Kanun gereğince kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kira fesih örneği 2020!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanılan belgedir. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte kira fesih örneği 2020!

kooperatiflerin fesih nedenleri Haberi

kooperatiflerin fesih nedenleri

Kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?


Kooperatif: Anasözleşme gereğince, Genel Kurul kararı ile, İflasın açılmasıyla, Kanunlarda öngörülen diğer hallerde, ilgili bakanlığın mahkemeden alacağı karar üzerine, Diğer bir kooperatifle birleşmesi veya devralınması suretiyle, Üç yıl olağan genel kurulunu yapmaması halinde, Amacına ulaşma imkanının bulunmadığının ilgili Bakanlıkça tespiti halinde mahkemeden alacağı kararla dağılır.

Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların ortaklar adına tescil edilmesiyle amacına ulaşmış sayılır ve dağılır. 


Ancak tescil tarihinden itibaren 6...