17 / 05 / 2024

köprü projelerinin maliyeti

köprü projelerinin maliyeti

Bazı tünel, otoyol ve köprü projelerinin maliyetine, yapılan ihalelerin, verilen hazine garantilerinin ve belirlenen geçiş ücretlerinin döviz cinsinden olmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesine ilişkin yapılan açıklamalar sıklaştı. Kanal İstanbul'un yapımına köprü ile başlanacağı açıklandı. Peki Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin maliyeti ne? İşte ayrıntılar...

Dev yatırımlara '1915 Çanakkale Köprüsü' vizesi!

Ocak 2017'de ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü köşe yazısında Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti ve yatırımlarını kaleme aldı.

Kuzeybatı Çevre Yolu ve Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri TBMM'de!

Şanlıurfa'da yapılan Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi ile Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı projelerinin akıbetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydınlık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adik Karaismailoğlu, yap-işlet-devret projelerinin dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik bir model olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bu yöntemle yapıldığını ve maliyetinin  2,5 milyar avro olduğunu söyledi...

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edilmiş...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.

ASTİM Köprülü Kavşağı hizmete girdi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 12 milyon liraya ihale ettiği, ancak maliyeti 24 milyon liraya yükselen ASTİM Köprülü Kavşağı, 9 ayda tamamlanarak dün nihayet hizmete girdi.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

3. köprüyü 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açacağız!

Başbakan Binali Yıldırım, ulaşım projelerinin açılış tarihlerini açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü. Onu 26 Ağustos'ta açacağız. Avrasya Tüneli'ni de 20 Aralık'ta açacağız. " dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çevresi imara açılmayacak!

İstanbul’da 3. köprü ve 3. havalimanı projelerinin çevreye maliyeti ne oldu? Kuraklık konusunda NASA ile yaşanan polemikte son durum ne? Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cevapladı...

İşte dünyanın en yüksek 10 köprüsü!

Köprüler altyapı projelerinin önemli bir parçası olmakla özellikle coğrafi koşulların ulaşımı engellediği ülkelerde hayati açıdan öneme sahipler. İşte Sarp ve geçilmesi zor yerlerde kurulu dünyanın en yüksek 10 köprüsü...

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

köprü projelerinin maliyeti Haberi

köprü projelerinin maliyeti


CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Bazı tünel, otoyol ve köprü projelerinin maliyetine, yapılan ihalelerin, verilen hazine garantilerinin ve belirlenen geçiş ücretlerinin döviz cinsinden olmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Budak önergesinde "Elinde silahı, bombası olan teröristle, elinde doları, eurosu, faizi olan teröristle arasında hiçbir fark yoktur, şeklinde açıklamalarla yurttaşların tehdit edildiği bir süreçte; kamu kurumları dolarizasyonu arttıran uygulamalar yapmaktadır.


İstanbul 3’üncü Havaalanı, 3'üncü köprü ve Osmangazi Köprüsü’nde olduğu gibi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesinde de döviz bazlı geçiş ücreti belirlemiş ve döviz üzerinden garanti vermiştir." dedi.


"Hazine Müsteşarlığı; 11 milyar dolar bütçeli Avrasya Tüneli, 3. Köprü ve Osmangazi Köprüsü için şirketlerin kullandığı 8 milyar 654 milyon dolar tutarındaki kredileriyle ilgili borç üstlenimi...