04 / 05 / 2024

Körfezde sele karşı taş duvar örülecek

Körfezde sele karşı taş duvar örülecek

Yağışlardan etkilenen yerleşim yerlerini mercek altına alan Körfez Belediyesi, bölgede güvenlik bandı oluşturmak adına sele ve toprak kaymasına karşı taş duvar örme çalışmalarına hız verdi.

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Marmara'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale getirilecek. 

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda karışık seyir!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, dünya genelinde açıklanan söz konusu makroekonomik verilerin resesyon tehlikesini işaret etmesiyle karışık bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası, ABD'li bankaların bilançolarındaki kötü gidişat üzerine günü karışık seyirle tamamladı.

Ayvalık Belediyesi kat karşılığı konut yaptıracak!

Balıkesir İli Ayvalık Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ayvalık'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ihale ilanı...

Ünlü emlakçıdan Bodrum'da 80 milyon liralık vurgun iddiası! Kar payı vaadiyle dolandırdı

Bodrum'da, vatandaşlardan kar payı vaadiyle para topladığı ileri sürülen bir emlak kiralama ve inşaat işleri yapan firma, bir süre ödeme yapıp, daha sonra ise ödemeleri durdurdu. 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen firma sahibi gözaltına alındı

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

Çamlıca'daki görkemli köşk satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçük Çamlıca'da bulunan 3 katlı tarihi köşk satışa çıkarıldı. Köşk için 85 milyon TL isteniyor. 

Körfezde sele karşı taş duvar örülecek Haberi

Körfezde sele karşı taş duvar örülecek

Yağışlardan en çok etkilenen yerleşim yerlerini mercek altına alan Kocaeli Körfez Belediyesi, bölgede güvenlik bandı oluşturmak adına sele ve toprak kaymasına karşı taş duvar örme çalışmalarına hız verdi.


Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler heyelan ve toprak kayması başta olmak üzere olası sel afetleri karşı tedbirlerini artırarak devam ettirdi. Bu kapsamda ekipler Hereke Mehmet Birol caddesinde taş duvar örme çalışmaları başlatarak can ve mal güvenliğini sağlayacak. 


Vatandaşların güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak için istinat duvarı yapımı çalışmalarına ara vermeden başlayan Körfez Belediyesi, bölgede tehlike arz eden bahçe duvarlarını yıkarak yerine yenisini inşa ediyor. 


Planlanan çalışmalar kapsamında 30 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde istinat duvarı örecek olan Körfez Belediyesi, ayrıca örülecek duvarın olduğu bölgeye yeni imar yolu açacak. Açılacak olan yeni yol...