29 / 04 / 2024

koronavirüs dünyaya etkisi

koronavirüs dünyaya etkisi

Dünyanın Büyük Buhran'dan bu yana en derin krize girdiği uyarısında bulunan uzmanlar, en az 2022’ye kadar kriz öncesi seviyeye dönülmeyeceğini bildirdi.

Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybettirebilir!

Uluslararası Çalışma Örgütü, Kovid-19 krizinin 2020'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak çalışma saatlerinin yüzde 6,7'sini ortadan kaldırmasının beklendiğini, bunun da 195 milyon kişinin tam zamanlı işini kaybetmesi anlamına geleceğini bildirdi.

IMF: Koronavirüs benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada '2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş' ekonomik krize yol açtığını söyledi.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

koronavirüs dünyaya etkisi Haberi

koronavirüs dünyaya etkisi

JPMorgan Chase & Co. ekonomistleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önümüzdeki iki yılda küresel ekonomiyi 5.5 trilyon dolardan mahrum bırakacağını tahmin ediyor. Bu rakam, Japonya’nın yıllık mal ve hizmet üretimini geçiyor.

Bloomberg’in haberinde, "Hükümetlerin salgın yüzünden işletmeleri kapanmaya zorlaması, insanların da evlerine kapanmasından sonra dünya, 1930’lardan bu yana savaş kaynaklı olmayan en derin ekonomik daralmaya giriyor" ifadelerine yer verildi.

Dünyanın önde gelen bankalarının uzmanlarının tahminine göre, düşüş uzun sürmeyecek, ama 2022’ye kadar kriz öncesi seviyeye de dönülmeyecek.

Tahminde, "Eşi görülmemiş para ve mali teşviklere rağmen gayri safi yurtiçi hasıla en az 2022 yılına kadar kriz öncesi eğilimine geri dönecek gibi görünmüyor" denildi.

Morgan Stanley ise, agresif politika tepkisine rağmen gelişmiş piyasaların kriz öncesi seviyelere dönüşün 2021’in üçüncü çeyreğini bulacağını belirtiyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF)...