03 / 05 / 2024

koronavirüs küresel ekonomiyi nasıl etkiledi

koronavirüs küresel ekonomiyi nasıl etkiledi

Dünya Bankası, Kovid-19 salgınından dolayı okulların kapanmasının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini aktardı.

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Teknoloji devi Xiaomi’de istifa depremi!  Küresel Başkan Yardımcısı ayrıldığını duyurdu!

Teknolojik cihazlarda ve özellikle cep telefonunda piyasaya sunduğu uygun fiyatlı ürünlerle tanınan teknoloji devi Xiaomi’nin Küresel Başkan Yardımcısı Jain, görevinden ayrıldığını açıkladı. Peki bu istifanın arkasında ne var? Söylentiler çeşitli… İşte ayrıntılar…

BM'den merkez bankalarına çağrı: Resesyona ve küresel krize neden olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun soluklu bir durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

Küresel borç miktarında rekor kırıldı!

Küresel borç miktarı, 2020 yılında koronavirüs pandemisinin de yansımalarıyla 33 trilyon dolar tutarında yükseliş kaydederek 292,6 trilyon dolar olmuştu. Peki 2021'de borçlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

koronavirüs küresel ekonomiyi nasıl etkiledi Haberi

koronavirüs küresel ekonomiyi nasıl etkiledi

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı okulların kapanmasının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dünya Bankası'nın Kovid-19 salgınının eğitime etkilerine ilişkin raporunda, salgın nedeniyle nisanda 1,6 milyar öğrencinin okula gidemediği ifade edildi.

Tüm eğitim sistemlerindeki söz konusu küresel şoku derin bir resesyonun takip ettiği belirtilen raporda, krizin beşeri sermaye için tehdit oluşturduğu ve milyonlarca çocuğun sahip olduğu yaşam boyu fırsatlara dönüşü olmayan bir şekilde zarar verdiği değerlendirmesinde bulunuldu.

7 milyona yakın öğrenci okulu bırakabilir

Raporda, okul kapanmalarının sistem genelinde öğrenmeyi etkileyeceği belirtilerek, Kovid-19 salgını nedeniyle okulların 5 ay süreyle kapanmasının eğitimde 0,6 yıllık kayba neden olabileceği kaydedildi.

Kovid-19 salgını öncesinde de dünyanın eğitim kriziyle mücadele...