05 / 05 / 2024

koronavirüs mücbir sebep mi

koronavirüs mücbir sebep mi

Pandemi, kiracıyı ve ev-işyeri sahiplerini zorlaştırdı. Bu durum karşısında zam yapmak isteyen ya da kirasını gününde isteyen mal sahipleri de kiracısıyla karşı karşıya geldi.

GİB açıkladı! Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı...

Gelir İdaresi Başkanlığı GİB, mücbir sebep hali devam eden iller için son tarihin 30 Nisan 2024'ten 31 Ağustos 2024'e uzatıldığı belirtildi.

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali süresinin yetersiz olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Kara, "Birkaç aylık uzatmaların yetersiz kalacağını her fırsatta söyledik. Bunu yetkililer de çok iyi biliyor." Vergi ve SGK borçlarının faizsiz taksitlendirilmesinde istenen teminat şartı kaldırılmalı.

Depremlerden etkilenen bazı il ve ilçelerdeki 'mücbir sebep hali' 30 Nisan'a uzatıldı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bazı il ve ilçelerdeki "mücbir sebep hali"nin uzatıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Mücbir sebep devam eden bölgelerde yeniden yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. İşte ödeme takvimi ve başvuru süresi...

Son Dakika! Türkiye'de 2023 yılında  prim borçları ödeme süresi uzatıldı: Borçlara erteleme ve kolaylık sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan zorlu süreç nedeniyle işverenlerin prim borçları ve diğer ödemeleriyle ilgili mücbir sebep düzenlemesi kapsamında önemli bir karar aldı. İşte o kararın tüm detayları...

Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!

Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sürdüğü il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!

Zelzelenin yaşandığı coğrafya itibari ile 7256 sayılı kanun devreye girdi ve yapılandırılan alacakların borçlarının taksit ödeme zamanları mücbir sebep hali bitimine ertelendi.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde müteahhit hakları korunuyor!

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

koronavirüs mücbir sebep mi Haberi

koronavirüs mücbir sebep mi

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi, kiracıyı ve ev-işyeri sahiplerini zorlaştırdı. İşten çıkarılanlar, işini kaybedenler, ekonomik dar boğaza girenler kiralarını ödeyemedi ya da geç ödedi. Bu durum karşısında zam yapmak isteyen ya da kirasını gününde isteyen mal sahipleri de kiracısıyla karşı karşıya geldi. Herkes tarafından araştırılan, iflas etme ve haciz işlemlerinin sonuçsuz kalması sonucu oluşan ifa güçsüzlüğü hükmü kiracının mı yoksa ev –işyeri sahibinin mi hakkını koruyor? Pandemi mücbir sebep sayılıyor mu?

Pandemi mücbir sebep sayılmaktadır

Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Covid-19 pandemisinin kira sözleşmeleriyle ilgili değerlendirilmesi gerektiğinden bahsederek, şunları söyledi: “Mücbir sebep, borcun ifasını imkansızlaştıran, gerekli önlemler alınsa dahi önlenemeyecek olan, olağanüstü ve beklenmeyen, karşı konulması objektif olarak mümkün olmayan olaylardır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından...