08 / 05 / 2024

Koronavirüs salgını arsa satışı

Koronavirüs salgını arsa satışı

Yabancılara arsa ve konut satışında, bu senenin ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre düşüş görüldü.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

Arsa fiyatları tavan yaptı!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil ev anlayışının trend olması sonrasında arsa fiyatları ikiye katlandı. 2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143 arttı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Salgın sonrası geniş ofisler trend oldu! 

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşulları bir hayli değişti. Sosyal mesafenin önem kazandığı bu günlerde iş arkadaşlarıyla yakın çalışmak istemeyen ofis çalışanları daha geniş ofislerde çalışmayı tercih ediyor. 

Tiny House'lara büyük akın! 6 ay sırada bekliyorlar!

Koronavirüs salgını sonrasında başlayan tiny house akımı gün geçtikçe büyüyor. Siparişlerin gün geçtikçe arttığı tiny house yapılar için 6 ay sıra bekleyenler var.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Koronavirüs salgını arsa satışı Haberi

Koronavirüs salgını arsa satışı

Yabancılara arsa ve konut satışında, bu yılın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre düşüş görüldü.

Anadolu Ajansı muhabirinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgilere göre, dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, yabancıların konut ve arsa alımını da etkiledi.

Yabancılara geçen senenin ilk altı ayında 1016 arsa, 20 bin 408 konut, bu senenin aynı döneminde ise 977 arsa, 16 bin 145 konut satıldı. Yabancıların arsa ve konut alımında ilk tercihleri İstanbul ve Antalya illeri oldu. 

Bu senenin ilk yarısında yabancıların en çok arsa aldığı ilk 10 şehir şu şekilde sıralandı:

"İstanbul 253, Antalya 80, Bursa 49, Manisa 49, Muğla 44, Sakarya 40, Tekirdağ 31, İzmir 26, Trabzon 26, Ankara 25."

Yılın ilk altı ayında yabancılara mega kent...