03 / 05 / 2024

koronavirüs ve emlak sektörü

koronavirüs ve emlak sektörü

Coldwell Banker yetkilileri, koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Coldwell Banker, dünya çapında on Gayrimenkul Profesyoneli ile evin mutfağından, odalarından bile, parçası olduğumuz topluluklara hizmet sunmak için detaylı bir şekilde çalışıyor... 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Persıs Golden Emlak Danışmanlığı Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Persıs Golden Emlak Danışmanlığı Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahdı Moradı Zavıeh ve Mohammadamın Jafarı ortaklığında kuruldu.

Royal Vısıon Emlak İnşaat Dış Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Royal Vısıon Emlak İnşaat Dış Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Kartal'da Pegah Pırhadı tarafından kuruldu.

Lolo Sılver Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lolo Sılver Emlak Danışmanlık Limited Şirketi bugün Avcılar'da Ghanem N A GH A ve Muhammed Alkabuni tarafından kuruldu.

Venüs Life Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Life Emlak Ve Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Levent Keleş tarafından kuruldu.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

koronavirüs ve emlak sektörü Haberi

koronavirüs ve emlak sektörü

Coldwell Banker yetkilileri, koronavirüs sonrası, devletin belirttiği hassasiyete uymaya ve yapılması gereken çalışmaları hem kendileri hem de müşteriler adına uygulamayı görev edindiklerini belirtti.

Coldwell Banker tarafından yayınlanan basın açıklaması şu şekilde: 

Kurumsal altyapımızı desteklemek adına bizlerde en hassas seviyede devletimizin hassasiyetine uymaya ve yapılması gereken çalışmaları hem kendimiz hem de müşterilerimiz için uygulamayı görev ediniyoruz. Şimdi bir yolculuğun içerisindeyiz. Korunmanın yanında korumacı yaklaşımında ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bilgi akışı insanın kendi yolculugundan daha hızlı. Gerçeği kurgudan ayırt edebilmemizin zorlaşacağı infodemik davranış içine girmek yerine yapılması gerekenleri yapmayı hedefliyoruz. Panik yapmanın temelsiz bir korkunun beklenilen yada algılanan korkunun ilkel yansıması olduğunu, panik yapmak yerine temel gayemizin insan hayatını korumak olduğunu en iyi şartlarda Umudun yaşamımız için EVİMİZDE devam etmesi gerektiğini biliyoruz....