05 / 05 / 2024

koronavirüs zamanında kiralara zam

koronavirüs zamanında kiralara zam

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok işletmenin kepenk kapatmasıyla kira tartışmaları da gündeme geldi. 30 Haziran'a kadar kira ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak. Peki koronavirüs günlerinde kiraya zam yapılabilir mi? İşte kiralar ile ilgili detaylar...

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs zenginlerine servet vergisi önerisi!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını sırasında zenginleşenlere 'servet vergisi' uygulanmasını tavsiye etti.

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

koronavirüs zamanında kiralara zam Haberi

koronavirüs zamanında kiralara zam

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok işletmenin kepenk kapatmasıyla kira tartışmaları da gündeme geldi. Salgının ‘mücbir sebep’ kabul edilmesinden sonra, 30 Haziran’a kadar ödeme yapılamamasının sözleşmenin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacağı açıklandı. 

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; kamu, kendine ait alanlarda kiraları 3 ay ertelerken, bazı mal sahipleri de iyi niyet göstererek kira almayacağını ya da erteleyeceğini açıkladı. İş yerlerinde durum böyleyken, konutlarda kira ödemeleri devam ediyor. Hatta bu ortamda zam yapan ev sahiplerinin olduğu da belirtiliyor. Peki ev kiracıları bu durumda zammı kabul etmeli mi? 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kira borcunun ödenmesi gereken ve yasal artışı da yıl veya dönem sonunda yapılması gereken borç olduğuna dikkat çekerek,  "Burada ödeme yapılmaması veya...