18 / 05 / 2024

koronavirüsün çine etkisi

koronavirüsün çine etkisi

Küresel gelirinin yüzde 10'unu Çin'den kazanan Starbucks, koronavirüs tehdidi nedeniyle ülkedeki kafelerinin yarısından fazlasını geçici olarak kapattığını duyurdu. Starbucks'ın Çin'de 4 bin 300 mağazası bulunuyor....

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Oyun tutkunları dikkat! 699 TL değerindeki oyun kısa süreliğine ücretsiz! Sakın kaçırmayın!

Oyun tutkunları dikkat! Ubisoft'un strateji oyunu Anno 1800, Ubisoft Connect ve Epic Games Store'da kısa süreliğine ücretsiz olarak keyfini çıkartın. İşte detaylar…

Kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanların dikkatine! Bazı Bankalar bir süreliğine belgesiz kredi verecek!

Bilindiği üzere bankalardan kredi çekebilmenin en önemli şartlarının başında düzenli bir gelire sahip olmak geliyor. Bazı bankalar kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanlar için bir süreliğine kredi verecek. Peki hangi bankalar ne şartlarla kredi verecek? işte detayları...

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

koronavirüsün çine etkisi Haberi

koronavirüsün çine etkisi

Çin'de her geçen gün yayılmaya devam eden koronavirüs ekonomiyi olan etkisini artırmaya devam ediyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre; ABD merkezli dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, Çin'de yer alan 2 binden fazla mağazasını kapatacağını açıkladı ve finansal açıdan da durumun tehdit oluşturduğunu söyledi.

Starbucks'tan yapılan açıklamada salı günü itibarıyla Çin'de yer alan yaklaşık 4 bin 300 kafenin yarısından fazlasının geçici olarak kapatıldığı açıklandı. ABD'den sonra en çok mağazanın bulunduğu Çin pazarı, Starbucks'ın küresel büyümesindeki en büyük itici güç olarak da biliniyor. 1999 yılında ilk Çin mağazasını Pekin'de açan Starbucks'ın toplam cirosu içerisindeki Çin payı yüzde 10 civarında.

STARBUCKS HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ 

Starbucks 2019'da Çin'de 600'ün üzerinde mağaza açtı ve gelirini yüzde 13 artırdı, gelirini 750 milyon dolar seviyesine çıkardı. Gelişmelerin ardından NASDAQ'ta...