29 / 04 / 2024

KOSBİde imar planı değişikliği

KOSBİde imar planı değişikliği

İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, imar planı değişikliği yapıldı.

KOSBİ'de imar planı değişikliği yapıldı!

İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, imar planı değişikliği yapıldı.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Silivri'de imar planını değişikliği meclis gündeminde!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kartal Esentepe'de imar planı bilgilendirmesi yapıldı!

Kartal Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin imar planıyla ilgili üzerine çalışılan güncelleme planlarıyla ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Haliliye'de imar planı değişikliği!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi'nin 2020 yılı 3. Birleşim meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda bölgedeki imar planı değişikliği karara bağlandı.

Güzelbahçe'de imar planında değişiklik mecliste!

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde imar planında zeytinli tarla olan alanın spor alanı olarak değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Yenimahalle'de imar plan değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen imar plan değişikliği bugünkü 30703 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Sarıyer'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi, Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi'ndeki arazinin imar planını "Sarıyer Geri Görünüm ve Etkileme Bölgesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları"na göre değiştirdi.

Uzungöl'de imar planı gecikti!

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’ü ‘koruma imar planı’nı mahkeme iptal etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İmar planı gecikince vatandaş kaçak yapıya yöneldi” diye açıklama yaptı. 

Mersin Silifke'de imar planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin İli, Silifke İlçesi, Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planına yapılan itirazlar reddedildi...

KOSBİde imar planı değişikliği Haberi

KOSBİde imar planı değişikliği

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın planları onaylamasıyla davalardan kurtuldu.


İmar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle, yaklaşık bir yıldır yatırımcılara yapı ruhsatı veremeyen bu yüzden yeni tesislerin kurulamadığı KOSBİ’de, yönetmelikte yapılan değişiklikler ile yeni imar planında sanayi parselleri için yapılaşma hakkı yüzde 70’e çıktı. KOSBİ bölgede yeni parselasyon çalışmaları ile 470 olan sanayi tesisi sayısı da 950’ye yükselecek. Halen 22 bin kişinin çalıştığı bölgede yeni tesislerin kurulması ile birlikte çalışan sayısı 50 bine ulaşacak.


KOSBİ, 1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik İmar planlarını Bakanlıktan onaylatırken, bundan sonra artık yatırım için sırada bekleyen firmalara yapı ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerini düzenleyerek vermeye başladı.


KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, planların onaylanmasıyla birlikte sırada bekleyen yaklaşık 60 milyon dolarlık yatırımın bir...