15 / 05 / 2024

köy evleri nasıl olur

köy evleri nasıl olur

Yönetmelik gereğince, köyde parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor. Peki, köy evleri nasıl olur?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur? Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023...

Gaziantep'te inşa edilen çelik konstrüksiyonlu köy evleri 1 yıl içinde tamamlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra Gaziantep'te depremzedeler için çelik konstrüksiyonlu köy evleri hayata geçiriliyor.

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde inşa edilen köy evleri sahiplerine teslim edildi.

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak? Elinde dolar ve altın olanlar için kritik uyarı geldi! 

Piyasaların merakla beklediği Aralık ayı Merkez Bankası FED toplantısı için geri sayım başladı. Özellikle altın ve doları olanlar için kritik uyarı Ekonomist Belgin Maviş'ten geldi. Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak?

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

EYT düzenlemesinin meclise gelmesi ve yürürlüğe girmesi beklenirken kıdem tazminatı hesaplama da araştırılan konular arasında yer alıyor. tazminat hesaplama, gündemde yer almaya devam ediyor. Peki Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte bütün detaylar…

Çınarköy Evleri satılık konutlar fiyat listesi Ekim 2022! 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri projesi, İstanbul Çekmeköy'de hayata geçiriliyor. Peki Çınarköy Evleri fiyat listesi belli oldu mu? İşte Çınarköy Evleri satılık konutlar fiyat listesi Ekim 2022! 

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Levent Yılmaz bugünkü yazısında konut fiyatları ve kiralardaki artışlar meselesini kaleme aldı. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Uplife Kadıköy Evleri satış fiyatları 2017!

Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesinde daireler 2019 yılında teslim edilecek. Uplife Kadıköy Evleri satış fiyatları 2017 listesine göre projede fiyatlar minimum 525 bin TL'den başlıyor...

köy evleri nasıl olur Haberi

köy evleri nasıl olur

Köy evleri nasıl olur?

Köylerde inşaatın nasıl yapılması gerektiği Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor.


İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bunların lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz. Ancak, bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında bir parselde köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapıların ve konut yapılarının müştemilat dahil taban alanı kat sayısı %40 ı geçemez.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında 2 kat (6.50) m. den fazla katlı bina yapılamaz. Meyilden dolayı birden...