14 / 05 / 2024

köy sınırlarında emlak vergisi ödenir mi

köy sınırlarında emlak vergisi ödenir mi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Peki, köyde yer alan arsa, arazi ve binalara emlak vergisi ödenir mi? Köyde emlak vergisi ödenir mi?

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Perre Antik Kenti sınırlarında kalan 12 evin yıkım çalışmaları başladı!

 Adıyaman'ın Örenli mahallesinde yer alan ve Perre Antik Kenti sınırlarını içerisinde kalan 12 evin yıkımı başladı.

Gümüşhane Santa Harabeleri korunmak için tescillendi!

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

2020 yılı uygulanacak parasal sınırlar belirlendi!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında bu yıl uygulanacak parasal sınırlar ve faiz oranları tespit edildi.

köy sınırlarında emlak vergisi ödenir mi Haberi

köy sınırlarında emlak vergisi ödenir mi

Köyde emlak vergisi ödenir mi?

11 Ağustos 1970 tarihinde 13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor.


Ancak, kanunda hem binalar için hem de araziler için bazı daimi ve geçici muafiyetler bulunuyor. Peki, bu muafiyetler içerisinde köyde yer alan arsa, arazi ve binalar yer alıyor mu? Köyde emlak vergisi ödenir mi?


Emlak vergisi kanunu kapsamında yer alan madde 4/u ve 14/g gereğince belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve araziler için emlak vergisi ödenmiyor. Ancak, söz konusu bina ve arazilerin kiraya verilmesi durumunda muafiyetlik kalkıyor. Kanun esasları şu şekilde sıralanıyor:


Madde: 4/U

Belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan binalar (Gelir Vergisinden muaf esnaf ile basit usulde...