08 / 05 / 2024

Köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği

Köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği

Alaşehir Belediyesi, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden vatandaşlara, yeni ev yapmaları halinde, ücretsiz mimari proje desteğinde bulunacak. 3 tip proje hazırlandı.

Bakan Özhaseki: 110 bin kişilik ordu ile 4 bin 133 köydeki tüm evleri yapıyoruz!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde 4 bin 133 köyde ev yaptıklarını belirterek 110 bin kişişil bir ordu ile çalıştıklarını belirtti.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

İlk ev sahibi olma hayali kuranlar için faiz oranlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. BDDK'nın konut kredisi ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler, vatandaşların ilgisini çekti. Hükümet, ev sahibi olmayan ve bu hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için adım attı. 

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler hemen baksın! En ucuz prefabrik evler listelendi!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konu maliyet olmaktadır. Peki en ucuz prefabrik evler kaç TL’den başlıyor? İşte detaylar!

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

Ev sahipleri dikkat! “Bekara ev yok” dedi, ağızları açık bırakacak para cezası aldı! Bunu sakın yapmayın!

Çalışmak için gittiği ilde, konut kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve konut sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Bunun üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. İşte detaylar...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Prefabrik ev yaptırmanın tam zamanı! Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev son zamanların en çok tercih edilen konut tiplerinden biridir. Prefabrik ev yaptıracak kişiler, bu konutların fiyatlarını araştırmaktadır. İşte anahtar teslim prefabrik ev fiyatlarına dair detaylar!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

TOKİ'den bedava ev ve aylık bin 200 lira iddiası! Bakanlık açıklama yaptı

TOKİ'den Suriyelilere ev ve ayda bin 200 lira yardım yapılıyor iddiası Türkiye'de gündem oldu. Bakanlık söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği Haberi

Köyde ev yaptırana ücretsiz proje desteği

Alaşehir Belediyesi, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden vatandaşlara, yeni ev yapmaları halinde, ücretsiz mimari proje desteğinde bulunacak. 


Alaşehir Belediyesi köylere ev yaptırmak isteyenler için ücretsiz proje desteği verecek. Bu kapsamda 3 tip proje hazırlandı. Projeler bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak tasarlandı. Farklı tip ve ebattaki projeler Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Pen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karacoban, "6360 sayılı Büyükşehir Yasasının 3. maddesi kapsamında Alaşehir ilçe sınırları içerisinde köy vasfı kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik, belediyemiz 3 alternatifli proje hazırladı. 


Projeler, yöresel mimariyi koruyan ve çağdaş köyler olarak hazırlandı. Yeni tip konut projeleri sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye...