15 / 05 / 2024

köye izinsiz ev yapmanın cezası

köye izinsiz ev yapmanın cezası

Köyde ev yapılabilmesi Plansız Alanlar Yönetmeliği gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

TOKİ’den düşük peşinatlarla ev sahibi olun! Başvurular kapıya dayandı

Ev sahibi olmak herkesin hayali. Özellikle bu dönemde vatandaşların bunu hayali gerçekleştirmek için TOKİ düğmeye bastı. İşte düşük peşinatlarla ev sahibi olmanın yolu!

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Tuvana Büyükçınar Demir ev almak isterken 5 milyon TL dolandırıldı!

Ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi, Sarıyer’deki bir inşaat projesinden 5 milyon TL'ye ev satın aldı. İddiaya göre proje hayata geçirilmedi, şirketin içi boşaltıldı ve ödeme yapılmadı.Ünlü çift, dolandırıldıklarını belirtti...

Alperen Duymaz Zekeriyaköy’de 10 bin TL’ye ev kiraladı!

Geçtiğimiz hafta öğretmen sevgilisi Kübra Kelkit ile gizlice evlenen Alperen Duymaz, eşinin isteği üzerine Zekeriyaköy’de 10 bin TL’ye bir ev kiraladı.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

köye izinsiz ev yapmanın cezası Haberi

köye izinsiz ev yapmanın cezası

Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ev yapılabilmesi için gerekli koşulların yerine getirilmesi ve Yönetmelik gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?


Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 59. maddesine göre, İmar mevzuatına aykırı olarak yapılan inşaatlar hakkında İmar Kanununda yer alan esaslar uygulanıyor.


"Madde 59- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) İmar mevzuatına aykırı yapılar hakkında 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri uygulanır."


Ruhsat alınmaksızın, kaçak veya Muhtarlık izni alınmadan yapılan yapılar hakkında uygulanacak para cezaları ise 3194 Sayılı İmar Kanununun 42. (değişik 5940/2 mad.) maddesiyle açıklanıyor.


İdari müeyyideler: 

Madde 42 – (Değişik: 9/12/2009-5940/2 md.)

Bu maddede belirtilen ve imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde...