22 / 05 / 2024

köylerde risk analizi çalışması

köylerde risk analizi çalışması

İzmit Belediyesi’nin köylerde yönelik risk analiz çalışmaları devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Böğürgen, Süverler, Kısalar ve Sarışeyh köylerinde de benzer çalışma yapıldı...

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, mayıs ayından bu yana en düşük değerde.

Koronavirüs sonrası köylerde emlak piyasası hareketlendi!

Pandemi ile beraber çok sayıda vatandaş izole yerleri tercih ediyor. Kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar köylerde ev satın almaya başladı. 

köylerde risk analizi çalışması Haberi

köylerde risk analizi çalışması


İzmit Belediyesi’nin köylerde yönelik risk analiz çalışmaları devam ediyor.


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Böğürgen, Süverler, Kısalar ve Sarışeyh köylerinde de benzer çalışma yapıldı. Yetkililer 4 köydeki çalışma ile deprem, yangın, sel, heyelan ve çevresel risklerin tek tek belirlenerek kayıt altına alındığını söylediler. Köyleri adım adım gezen muhtar ve vatandaşlarla görüşen İzmit Belediyesi yetkilileri, görüşmeler sırasında ortaya çıkan talepleri de ilgili kurum ve kuruluşlara resmi bir yazıyla bildirdiklerini söylediler. İzmit Belediyesi’nce şimdiye kadar 43 köyün risk analiz çalışmasının tamamlandığın geri kalan 7 köydeki çalışmanın da birkaç hafta içinde tamamlanacağı öğrenildi.



Kocaeli...