22 / 07 / 2024

kredi borç

kredi borç

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak olan Kabine’nin gündeminde kredi kartı ve takibe düşen kredi borçları da yer alacak. 2 bakanlığın hazırladığı raporu Erdoğan’a sunması beklenirken, milyonların kulak kesildiği kararı Cumhurbaşkanı açıklayacak.

İki bakanlık harekete geçti Borcunu ödeyemeyen vatandaşa müjde mi geliyor?

Takibe düşen veya icra aşamasına gelmiş kredi ve kart borçlularına yönelik hazırlık yapılıyor. Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıkları’nın dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için yaptıkları çalışmada son aşamaya gelinirken, iki bakanlığın yetkilileri dün son bir to

40.3 milyon vatandaşın kredi borcu 3,1 trilyona ulaştı!

Sürekli olarak artış gösteren kredi faizlerine rağmen borçlanmayı sürdüren vatandaşların kredi borçları yüzde 65 artış göstererek, 3 trilyonu geçerken, borçlu kişi sayısına da yaklaşık olarak 2 milyon daha eklendi.

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!

Karşılaştırma sitesi encazipcom tarafından derlenen verilere göre 2022'nin sonunda 7 trilyon 568 milyar lira olan toplam kredi borçlanmaları, 2023 yılının Aralık ayının son haftasında 11 trilyon 630 milyar lira seviyelerine çıktı.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler yandı! Aman dikkat, çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler için kara haber geldi. Bunu yapmazsanız, siz de çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Oteller nakit paraya sıkıştı! Kredi borçları 100 milyara dayanacak!

Nakit akışını yönetemeyen oteller, kredi yoluna gitti. 2022’nin ilk altı ayında oteller bankalardan 21 milyar lira kredi kullanırken, bu yıl rakam 64 milyar liraya yükseldi. Artışın yıl sonuna kadar 100 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

kredi borç Haberi

kredi borç

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek. 

Dar gelirlilerin adliyelerde takibe düşmüş ve icra aşamasına gelmiş kredi ve kart borçlarına ilişkin düzenlemenin toplantısı sonrası kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Öte yandan; Kabine Toplantısı'nda Ukrayna tahıl koridoru, terörle mücadele konuları ve dış politika gündemleri de ele alınacak.

Toplantıda dar gelirli vatandaşlar için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlıklığı’nın bir araya gelerek yaptıkları çalışmanın son durumu da masaya yatırılacak.

KART BORÇLARI VE KREDİ KARTLARI İÇİN 3 FORMÜL

Yeni düzenleme birçok kredi borçları ve kredi kartı nedeni ile takibe düşen vatandaşları çok yakından ilgilendirirken, takibe düşen kart borcu için de 3 formül öne çıkıyor: 

Borç öteleme, yapılandırma ve takip süresini uzatma.

Çalışmanın detaylarının, Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna...