17 / 05 / 2024

kredi faizleri artıyor mu

kredi faizleri artıyor mu

Merkez Bankası'nın bankaların bilançoların varlık tarafına da zorunlu karşılık uygulamaya başlaması ve bazı Türk Lirası ticari kredileri de ilk kez bu zorunlu karşılığa dahil etmesinin ticari kredi faizlerini de artırması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Kredi faizleri fırladı! 1 haftada 7 puanın üzerinde artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasından sonra bankalar da kredi faizlerinde artışlar yaptı. Paylaşılan detaylara göre ihtiyaç kredilerindeki artışlar 40-200 baz puan arasında kalırken, ticari kredilerde 700 baz puanlık artırım oldukça dikkat çekti.

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayandı. Seçim sonrası ise oranların daha da artacağı tahmin ediliyor...

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 

İngiltere'de konut fiyatları giderek artıyor. İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, İngiltere'de ev fiyatlarındaki artışın daha büyük alan edinme isteğinden meydana geldiğini dile getirdi.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Ev sahibi olacak vatandaşlara devlet tarafından verilen hibe yeni yılla beraber artıyor. Buna göre; yeni tutar 42 bin 425 TL olacak. 

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor...

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

kredi faizleri artıyor mu Haberi

kredi faizleri artıyor mu

Merkez Bankası'nın (TCMB) haftasonu yayımladığı açıklamada ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre bireyselde yabancı para (YP) mevduatta Türk Lirası'na dönüşümü düşük bankalara 500 baz puana ulaşan ilave yabancı para zorunlu karşılık getirirken finansman şirketlerinin sıfır olan zorunlu karşılık oranlarını bankacılık sektörü ile eşitledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Merkez Bankası değişiklikten şu şekilde bahsetti:
"Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda finansal istikrarın desteklenmesi ve liralaşmanın teşvik edilmesi kapsamında makroihtiyati politika setini güçlendirerek zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitmiştir"

İş Yatırım'ın notunda Merkez Bankası kararının Türk Lirası cinsi ticari kredilerde faiz oranını artırmasının ve ticari kredi büyümesini de sınırlamasının beklendiğine dikkat çekildi. TCMB verilerine göre ortalama ticarti kredi faizi 15...