17 / 05 / 2024

Kredi genişlemesi 2013

Kredi genişlemesi 2013

Ekonomide düşük profilli büyüme sürecinin yaşandığı 2013 yılında bankacılık sektörünün kredi hacmi önceki yıla göre çok hızlı bir artış gösterdi. 2013 yılında yüzde 15’i aşmaması öngörülen kredi genişlemesi yüzde 34.1’e ulaştı.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Kredi çekerek para biriktirilir mi? Uzmanı açıkladı!

Kredi çekerek, mevduata yatırarak kar etmeye çalışan geniş bir kesim var. Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı açıklamasında güncel piyasa şartlarında kredi alıp mevduata yatırarak kar elde edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Sıfır otomobil almak isteyenlere müjdeli haber Yapıkredi'den! Aylık 6 bin taksitle sizin olabilir!

Yeni bir otomobil satın almayı düşünüyor veya mevcut arabanızı yenilemeyi planlıyorsanız, Yapı Kredi'nin 48 aylık taşıt kredisi teklifini kaçırmayın! Yapı Kredi'nin geniş kapsamlı finansman seçeneği, size birçok  avantaj sunarak araç sahibi olma yolculuğunuzu kolaylaştırıyor.

Tarım Kredi market yine yaptı yapacağını! Un, makarna, çay, beyaz peynir de 'yok artık' dedirten fiyatlar: Çantasını alan koştu!

Tarım kredi marketlerinde akıllara durgunluk veren indirimler! Tarım Kredi Familia tuvalet kağıdı, toz şeker, peynir, bezelye, bal, un ve çay fiyatlarında indirim yaptı! Vatandaşların temel gıda maddelerini rahatlıkla temin edebileceği marketin bu hafta geniş bir yelpazede indirimler sunacağı bildir

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Boğaziçi Zirvesi'ne katılan ekonomistler, finansal işlemlerde dijital dönüşümün artmasına katkıda bulunan faktörler arasında küresel enflasyon ve para birimi genişlemesi olduğunu söyledi.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Merkez Bankası’ndan flaş kredi kararı

Merkez Bankası'dan yapılan açıklamada alınan yeni bir karar ile kredi kullanımına düzenleme yapıldığı bildirildi. İhracat ve yatırım kredileri, esnaf kredileri, tarımsal krediler ve kurumsal kredi kartları için zorunlu karşılıkların kapsamı genişletildi.

Konut kredisi kullanımı 2021'de arttı mı?

Son senelerde kredi genişlemelerinde ilk sırada yer alan sektör konut oldu. Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, konut kredilerini değerlendirdi.

Kredi kartıyla vergi ödeme türleri genişletildi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamını genişletti.

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Konut sektörüne geniş kapsamlı düzenleme gerekli!

Kredi faizleri ve tapu harçlarındaki indirimin konut sektöründeki yükü cüzi miktarda hafiflettiğini dile getiren İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektörde yüzde 50 maliyet artışı var. Geniş kapsamlı bir düzenleme gerekiyor” diye açıklama yaptı. 

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Kredi genişlemesi 2013 Haberi

Kredi genişlemesi 2013


Dünya’nın Merkez Bankası verilerinden yaptığı belirlemeye göre mevduat, katılım ve kalkınma yatırım bankalarının kullandırdığı kredilerin toplam hacmi  2013’ün son haftasında ilk kez 1 trilyon lirayı aştı. Kredi hacmi 2013 yılının tümünde nominal bazda yüzde 34.1 artışla 1 trilyon 18.7 milyar liraya ulaştı. Kredi hacmi, 2012 sonunda 743.8 milyar lira düzeyinde bulunuyordu. Geçen yıl TÜFE bazında yüzde 7.4 olan enflasyonla indirgendiğinde kredi hacmindeki reel büyüme yüzde 24.8 olarak bulundu.  Geçen yıl TL cinsi krediler yüzde 28.4 artışla 755.1 milyar liraya, yabancı para cinsi kredilerin TL karşılığı ise yüzde 53.7 artışla 263.6 milyar liraya ulaştı. Ancak döviz kredilerindeki artışın yüzde 17.5’i kur artışından kaynaklandı. Kurdan arındırıldığında toplam kredi hacmindeki yıllık artışın yüzde 28.9 olduğu bulundu.


Bu arada toplum kredi hacminin 341 milyar...