18 / 05 / 2024

kredi kartlarında taksit sınırı

kredi kartlarında taksit sınırı

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, yapacakları düzenlemeyle kredi kartlarının taksitlendirilmesine sınırlamalar getirileceğini belirterek, "Genel taksit sayısı, mevcut ortalama taksit sayısı olan 9 ay ile sınırlandırılacak" dedi....

Faizsiz kredi için son 6 gün uyarısı geldi, hesaplara anında geçiyor! İşte bankaların Nisan 2024 kampanyaları!

Bankalar müşteri kazanabilmek için yeni kampanyalarını açıklarken, faizsiz kredi kampanyasında da artık son 6 güne girildi. İşte bankaların 0 faizli kampanyaları...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Kredi kartı kullananlar dikkat: Sonradan taksit uygulaması da kalkıyor! 

Son zamanlarda kredi kartları ile ilgili düzenlemelere hız verildi. Kart kullananlara bir son dakika haberi verildi. Ekonomist Şenol Babuşçu, X sosyal medya hesabından yeni düzenlemeyi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Kredi kartı taksitleri 1 Nisan'dan itibaren sil baştan değişiyor! Müşterilere özel mesajlar atıldı!

Milyonların gözü kredi kartlarındaki taskitlerle ilgili yapılacak değişiklikte. Son zamanlarda herkesin merakle beklediği konuyla ilgili Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan değerlendirme geldi.

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartıyla ilgili limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin azaltılmasına yönelik alınan karar sonrası yeni adımların atılıp atılmayacağı merak ediliyor. 

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Faizsiz kredi kampanyası nedir? 5 bankanın açıkladığı detaylar belli oldu!

Yeni düzenlemeler ile birlikte kredi kartında nakit avans sayısı azalıp kredi faiz oranları da artıyor. Buna göre, bazı bankalar da hala düşük miktarlarda ve şartlara bağlı da olsa sıfır faizli kredi veriyorlar. Peki hangi bankalar faizsiz kredi veriyor?

Halkbank müşterilerine son 20 gün uyarısı! Müşterisi olup da bunu yapanların hesabına tam  750 TL yatırılacak!

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Halkbank merakla beklenen Mart 2024 kampanyasını açıkladı. Başlatılan kampanya kapsamında Paraf ticari kredi kartlarıyla market ve gıda alışverişlerine 750 TL ParafPara veriliyor. 

kredi kartlarında taksit sınırı Haberi

kredi kartlarında taksit sınırı

Öztekin, yaptığı yazılı açıklamada, "Bireysel Kredilerle İlgili Üç Yeni Düzenleme Taslağı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Orta Vadeli Plan (OVP) ve 2014 yılı programında öngörüldüğü üzere tasarrufların artırılması ve artan yurt içi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla kurum tarafından bireysel kredilere ilişkin üç yeni düzenleme taslağı hazırlandığını belirten Öztekin, bu yolla hane halkları borçluluğunun daha sağlıklı gelişmesine ve Türkiye ekonomisinin yüksek ve istikrarlı büyüme dinamiği yakalamasına katkı verilmesinin amaçlandığını ifade etti.


Öztekin, düzenleme taslaklarından biriyle kredi kartlarının taksitlendirilmesine sınırlamalar getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Genel taksit sayısı, mevcut ortalama taksit sayısı olan 9 ayla sınırlandırılacak. İlaveten, farklı sektör kategorilerinde farklı taksit sayıları öngörülmektedir. Taslakta, elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde taksit sayısı 6 ay ile sınırlandırılırken, beyaz...