05 / 05 / 2024

kredi kullananların işsiz kalması

kredi kullananların işsiz kalması

Son yıllarda konut kredilerinin en agresif oyuncusu olan Halkbank, işsizlik sigortalı konut destek kredisi vermeye başladı. Kredi kullanıp işsiz kalanların taksitlerini Halkbank ödüyor!

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

İŞKUR'dan işsiz olan vatandaşlara yönelik 18.694 Türk Lirası ödeme yapılacağı duyuruldu. İŞKUR tarafından düzenlenen programda yapılan ödemeyi başvuru şartlarını taşıyan herkes alabilecek. Hali hazırda işsizlik ödeneği alanlarda maaşına ek İŞKUR'dan günlük olarak 326 Türk Lirası alabiliyorlar.

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Kredi kartının asgarisini ödeyene kötü haber! 3 katı arttı

Kredi katı borçları eskisi gibi düşük maliyetli değil. Eskiden küçük gibi gelen cezalar şimdilerde yükselen faizle büyük rakamları cepten çıkarıyor. Kredi kartının ekstresini eksik veya geç ödeyene ne kadar faiz işler? İşte tüm detaylar...

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Kargo devi iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı

Bir dönemler sektöre yön veren köklü kargo firması Yellow, iflas etti. 30 bin çalışan iflas haberinin kesinleşmesiyle işsiz kaldı. İşte tüm detaylar...

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ve kredi kartlarında aylık faiz oranı 2,89'a yükseltilirken gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak belirlendi. Kredi kartı kullananların faiz artışından nasıl etkileneceğini değerlendiren ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Kredi çekenlerin yolu kapanacak" uyarısını yaptı. İşte tüm ayrıntılar...

İşsizlik maaşı yeni zamla kaç lira oldu? Rakamlar bir bir verildi! İşsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek?

En düşük memur maaşı ve memur maaş zam oranı ile ilgili yapılan açıklamaların ardından işsizlik maaşının ne kadar olduğu yeniden merak konusu oldu. Peki işsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek? 

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Babama ne almalıyım? İşte Babalar Günü için hediye önerileri

Babalar Günü yaklaşırken birçok kişide "Babama ne almalıyım?" telaşı baş gösterdi.  Siz de sevgili babanıza özel bir hediye seçmek istiyorsanız, işte sizin için  Babalar Günü için birkaç hediye önerisi...

Bankalar kredi musluklarını kıstı! Vatandaş o tarihten sonra rahatlayabilir!

Bankaların kredi musluklarını sıkıca kapatması, tüketicilerin ve sanayicilerin krediye erişimini zorlaştırıyor. Ekonomi uzmanları iş çıkarmalara kadar gidebilecek bu durumun en az 3 milyon kişinin işini kaybetme riskini doğurabileceğini belirtiyor.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

kredi kullananların işsiz kalması Haberi

kredi kullananların işsiz kalması

Halkbank, kamuoyunda Mortgage olarak da adlandırılan Yeni Konut Finansmanı Sistemi kapsamında Müşterilerine "işsiz" kalmaları riskine karşılık "İşsizlik Sigortalı Konut Destek Kredisi" ürününü sunan ilk banka oldu.

Sektörde bir ilki gerçekleştirerek, sunmaya başladığı yeni "İşsizlik Sigortalı Konut Destek Kredisi" ürünüyle işsiz kalınması durumunda kredi ödemelerini güvence altına alarak Tüketicilerin bu konudaki endişelerini gidermiş bulunuyor.

Halkbank'tan bu ürün ile konut kredisi kullanan tüketicilerin, işsiz kalması halinde işsiz kalınan süre boyunca aylık kredi taksitleri 12 aya kadar ilgili kişi adına sigorta tarafından ödeniyor.

Ayrıca, bu ürünü tercih eden Müşterilerine Sigorta Şirketi işsizlik sigortası tutarı kadar ferdi kaza sigortasını hediye ediyor.

Üstelik primleri de oldukça uygun. Mesela, 410 YTL'lik aylık kredi taksidiniz için ödemeniz gereken yıllık pirim sadece...