06 / 05 / 2024

Kredi kullanılarak alınan ev

Kredi kullanılarak alınan ev

Faizde 0.50, 0.75 ve 0.50 puan olarak gerçekleşen üç indirim anında konut piyasasında etkisini gösterdi. Kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

Instagram'da kredi kartıyla alışveriş yapma dönemi başladı! Özellik nasıl kullanılacak

Sosyal medya platformu Instagram'a kredi kartıyla alışveriş yapma özelliği getiriliyor. Söz konusu yeni düzenlemeyi Meta CEO'su Marc Zuckerberg duyurdu. Instagram kullanıcıları küçük işletmelerden bu yolla sipariş verebilecek.

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi kartı kullananlar dikkat! O paralar geri alınabilir!

Kredi kartlarından alınan komisyondan dolayı çok şikayet aldıklarını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay; “Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kredi kartından komisyon almak kesinlikle yasal değil.” dedi.

Deprem vergilerinin kullanımı ve alınan önlemler mecliste!

Toplanan deprem vergilerinin kullanım alanına ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emekliler dikkat! Kredi kullanırken maaşınızdan çekilmesi izni vermeyin!

TÜDEF Genel Başkanı Koçal emeklilerin,kredi kullanırken,ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Yeni ev alan kimselerin vergi sorumluluğunu üstlerine alabilmeleri için beyananme vermeleri gerekiyor. Peki, yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

İzmir ve İstanbul'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

İzmir ve İstanbul gibi risk taşıyan şehirlerde olası bir depreme karşı alınan önlemler ve riskli bölgelerdeki yapıların denetimleri meclis gündemine taşındı...

Metrekareye metrekare alınan bir sistem dönüşüm olmaz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada metrekareye metrekare alınan bir sistemin kentsel dönüşüm olmayacağını söyledi.

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Gözaltına alınan Yeni Havalimanı işçilerinden 160'ı serbest bırakıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eylem yapan işçiler gözlatına alınmıştı. Gözaltına alınan yüzlerce işçiden 160'ının serbest bırakıldı...

İdealist GYO geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO  geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı.

Kredi kullanılarak alınan ev Haberi

Kredi kullanılarak alınan ev

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7.8 düşüşle toplam 524 bin 776 konut satıldı. Merkez Bankası’nın faiz indirimine başladığı Mayıs ayından itibaren toparlanmaya başlayan konut satışlarında, en dikkat çekici nokta, kredili konut satışlarının ivmelenmeye başlaması oldu. İndirimlerin etkisiyle konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması, kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıkarttı.

Ocak ayına döndü

Bu yılın başlarında Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla konut kredisi faiz oranları da yükselişe geçmiş, krediyle yapılan konut satışları ve toplam satışlar gerilemişti. Ancak Merkez Bankası’nın Mayıs ayında faiz indirimlerine başlaması ve üç ayda gittiği indirimlerle faizleri 1.75 baz puan düşürmesi, konut piyasasında hemen etkisini gösterdi. Krediyle yapılan konut satışları yükselişe geçti. 

TÜİK’in ipotekli olarak açıkladığı kredili...