06 / 05 / 2024

kredi notu yükseltme

kredi notu yükseltme

Kredi kullanım aşamasında banka ilk olarak tüketicinin kredi notunu sorgular. TC kimlik numarası ile yapılan bu sorgulamaya KKB Sorgulaması denir. Peki kredi notu neden düşer?

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

Herhangi bir ihtiyaç anında kredi çekmek istediğinizde bankalar, kredi notuna göre sonucu belirliyor. Peki, kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? İşte cevabı…

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Banka kredilerinin yarısı sadece bir bölgeye verildi! 71 ile düşen kredi miktarı ise yüzde 25 oldu!

BDDK verilerine göre, bankaların 10 trilyon 871,9 milyar liraya ulaşan toplam kredi hacminin yüzde 46,1 oranındaki 5 trilyon 9,3 milyar liralık bölümü Marmara Bölgesi’ne açıldı. Bu rakamın yüzde 80’lik kısmı ise İstanbul’a gitti.

81 ildeki 3 bini aşkın Tarım Kredi marketlerinde yüzde 50'ye varan indirim başladı! İşte o indirimli ürünler...

Tarım Kredi Market temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim kampanyasını başlattı. 

Tarım Kredi'de yüzde 50'lik dev indirim yarın başlıyor! Hangi ürünlerin fiyatı düşecek? Markete gidecekler hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere yönelik yaptığı indirim çağrısının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de yüzde 50'lik dev indirim yarın başlayacak. Peki Tarım Kredi Marketler'de hangi ürünlerde indirim olacak? İşte ayrıntılar...

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

kredi notu yükseltme Haberi

kredi notu yükseltme
Kredi taksitlerinde yaşanan gecikmeler, kredi kartı borcunun asgari tutarını ödenmesi ya da mevcut

borçların ödenememesi durumundan dolayı yasal / icra takibine maruz kalınması, su, elektrik, doğalgaz ve

cep telefonu faturalarının zamanında ödenmemesi kredi notunu olumsuz etkileyen unsurlardır. Kredi taksitlerinde yaşanan gecikmeler, kredi kartı borcunun asgari tutarını ödenmesi ya da mevcut borçların ödenememesi durumundan dolayı yasal / icra takibine maruz kalınması, su, elektrik, doğalgaz ve cep telefonu faturalarının zamanında ödenmemesi kredi notunu olumsuz etkileyen unsurlardır. Bu durumların sık yaşanması zaman içinde kredi notunun düşmesine neden olur.


Kredi kullanım aşamasında banka ilk olarak tüketicinin kredi notunu sorgular. TC kimlik numarası ile yapılan bu sorgulamaya KKB Sorgulaması denir. Kredi Kartı Kayıt Bürosu'ndan yapılna bu sorgulama sonucunda elde edilen puan, bankanın kredilendirme koşullarıyla birlikte değerlendirilir ve...